Kylling i karry opskrift

2009-10-08
 • Portioner: 4 personer
 • Tilberedningstid: 2:00 t

Kylling i karry, eller Murg Kari, er nok den mest kendte indiske ret. Omend kød for mange indere er “søndagsspise”, kan man ikke finde en indisk restaurant, som ikke serverer kylling i karry. Karry betyder egentlig blot sauce. Den originale kylling i karry er ikke en flødebaseret sauce (som på billedet), som man ser i mange steder, men derimod baseret på tomat og olie. Selvom du ikke tilsætter fløden til opskriften, er den på ingen måde fedtfattig.

Hvis man tilsætter 2-3 dl fløde og 50 – 100 g smør lige inden servering, bliver denne kylling i karry til “butter chicken” – en ret som ikke findes i det indiske køkken, men menes at stamme fra England.

Opskriften stammer fra et indiske madlavningskursus fra FOF som vi deltog på. Ophavsmanden er underviseren Rajni Behl.

Ingredienser


500 g kylling i mindre stykker
2 store løg
6 fed hvidløg
2 dl olie
1½ tsk finthakket frisk ingefær
1 spsk paprika
1½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
1½ spsk garam masala
1½ tsk chicken masala (fås fra indiske eller pakistanske købmænd på Vesterbro. Alternativt kan ekstra garam masala bruges)
1 dåse hakket tomater
2 dl vand
2 spsk finthakket frisk koriander
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Varm olien i en gryde. Skræl og hak løgene og hvidløgene meget fint, og kom det dernæst i den varme olie. Svits løgene til de bliver mørkebrune. Det skal ligne ristede løg, når de er færdige. Det tager ca. 30 minutter.

Trin2

Tilsæt dernæst paprika, gurkemeje, garam masala, ingefær, chicken masala, salt og tomater i gryden. Lad blandingen stå under svag varme indtil olien og en rødbrun farve fremkommer. Du har nu grund-saucen eller grund-karryen til de fleste indiske karryretter.

Trin3

Efter den rødbrune farve fremkommer, tilsættes kød og vand og resten simrer videre i 20 minutter under låg. Ønsker du en luksusudgave kan du tilsætte 2-3 dl fløde, finthakket spinat og hakkede cashewnødder efter ca. 10 minutter. Tilsæt lidt jævning, hvis der et nødvendigt.

Trin4

Serveres med ris, naan, chutney og raita.

Trin5

Denne ret - som grundsauce - er god til at fryse med kylling eller andet kød i to forskellige poser. Kylling i karry tager lang tid at lave, men at lave 3 gange portioner tager akkurat lige så lang tid. Lav derfor rigelig og portionsfrys med kød til hurtigt, godt indiske mad. Indiske kvinder gør det samme for at spare tid.

Kommentarer (10)

 1. skrevet af Christina Ann Walker ON 6. august 2010

  Hej Alex.
  Jeg vil blot sige tak, fordi du har taget dig tid til, at dele dine erfaringer på indisk kogekunst med os andre.
  Jeg forsøgte mig med din Tandoori Kylling i går og den smagte bare rigtig godt. Derfor har jeg i dag, kastet mig over din Kylling i karry, som også er helt fantastisk. Virkelige sjovt, at prøve at lave en “autentisk” karryret, i stedet for den typiske opbagte karrysovs, vi danskere typisk laver og som for øvrigt også smager godt.
  Tag endelig flere kurser, så vi andre også kan nyde godt af det. 🙂

  Mange venlige hilsner
  Christina Ann Walker
  Valby

   
 2. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 8. august 2010

  Hej Christina,

  Mange tak for de rosende ord. Det var også et super kursus, som jeg varmt kan anbefale. Rajni lader en prøve opskrifter af, så hvis holdet hellere vil lære at lave andre opskrifter, klares det fra gang til gang. Jeg har lige været inde og trave deres hjemmeside igennem, men desværre findes kurset ikke længere.

  Hvis du har gode ideer til opskrifter, så vil jeg naturligvis også gerne høre det.

  Med venlig hilsen

  Alex

   
 3. skrevet af danni ON 4. januar 2013

  skal kyllingen koges eller steges først

   
 4. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 5. januar 2013

  Hej Danni,

  Den skal tilberedes i sovsen, så du skal ikke gøre noget ved den inden. Den “koger” således i sovsen.

  Med venlig hilsen

  Alex

   
 5. skrevet af Jane ON 19. marts 2013

  Hej og tak for en rigtig god side!
  Jeg vil gerne lave kylling i karry til en fødselsdag. Derfor vil jeg gerne lave det inden og fryse det ned til det skal bruges. Skal jeg fryse det ned når jeg har tilsat kylling og vand og det har simret 20 min og så tilsætte fløde, spinat og nødder når jeg varmer det op på selve dagen?
  Mvh Jane

   
 6. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 20. marts 2013

  Hej Jane,

  Jeg plejer at gemme grund-karryen, dvs. den karry med krydderier, ingefær, hvidløg, løg, olie, tomat. Dermed inden man tilsætter fløde, spinat, kylling, nødder eller lignende. Faktisk fryser jeg personligt mindre portioner af grundkarryen ned sammen med lidt kyllinge bryst skåret ud – i hver sin frysepose. Jeg laver 4 – 5 små pakker. Dermed kan man “tage en portion op”, tilsætte hvad du har lyst og tilberede kyllingen i karryen.

  Jeg håber, at det gav mening

  Med venlig hilsen

  Alex

   
 7. skrevet af maja ON 12. januar 2015

  Hej Alex, jeg var i gang med at bedømme opskriften. Den skulle have haft fem gafler, for jeg synes retten er super god, men der blev desværre kun registreret to. Jeg håber, at du kan ændre det. Jeg kan vist ikke. Undskyld besværet. Mvh Maja.

   
 8. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 18. april 2015

  Hej Maja,

  Det kan jeg desværre ikke, men det gør ikke noget. Tak for din kommentar og din rating 🙂

  Med venlig hilsen

  Alex

   
 9. skrevet af Josephine ON 12. august 2015

  Hej Alex.

  Ja, mange tak fordi du deler 🙂 det er flot i din relative unge alder udgiver opskrifter og laver mad.

  Jeg prøver din – kylling i karry i aften, men syntes ikke “karry fremgår” i opskriften….? måske har jeg misforstået noget..

  Kh.

  Josephine

   
 10. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 12. august 2015

  Hey Josephine,

  Tak for dine flotte ord. Det varmer 🙂 Karry er et blandingsprodukt af mange forskellige ingredienser, hvor hovedingredienserne er paprika, gurkemeje, marsala (som i øvrigt også er et blandingskrydderi). Så indirekte er der karry i opskriften, men den fremkommer ved at blande alle de forskellige smage og krydderier. Prøv evt. at læse her: https://en.wikipedia.org/wiki/Curry_powder

  Hvis du ikke har prøvet det før, så prøv at lav din egen karry. Eksperimentér dig frem. Tag hel peber, en kanelstang, en del spidskommenfrø, laurbærblade, karryblade, lidt nelliker, kardemomme frø, tørret chili og brænd det godt af på en tør pande. Put det i hurtighakkeren og bland det med gurkemeje og paprika til en fantastisk hjemmelavet karry.

  Held og lykke

  Med venlig hilsen

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(4.1 / 5)

4.1 5 17
Bedøm denne opskrift

17 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Indisk raita opskrift med pakori/boondi

 • Naan brød – tilbehør til indisk mad

 • Hjemmelavet æble-mango chutney

 • Mynte chutney (pudina chutney)

 • Indisk lam i karry opskrift