Apple pie (æbletærte american style)

2016-12-01

Ikke flere billeder for denne opskrift!

  • Portioner: 12 portioner (en tærte)
  • Tilberedningstid: 1:30 t

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Thanksgiving bread rolls

  • Green Bean Casserole

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Opskrift på Cajun rice; tilbehør til Cajun mad

  • Amerikansk bourbon chicken opskrift – cajun inspireret

Apple pie eller æbletærte opskrift

Pies er nærmest noget af det mest traditionelle amerikanske mad, som jeg kender. De er vilde med det. Efter min mening er de vigtigste blueberry pie, pekan pie, mississippi mud pie, pumpkin pie og naturligvis apple pie. Apple pie er helt klart min favorit. Syrligheden fra æblerne er ret godt med styrke fra kanel og sødmen fra karamellen.

Denne opskrift er hentet fra og inspireret fra copenhagencakes.com – de er helt fantastiske i kager. Et sted, du skal besøge, hvis det søde køkken er noget for dig.
Apple Pie
Vi spiser altid apple pie til den årlige, traditionelle Thanksgiving dinner.

IngredienserMetode

Trin1

Start med at lave tærtedejen, da den skal hvile lidt. Saml 360 g hvedemel, flormelis og 260 g smør. Det gøres nemmest i en røremaskine eller foodprocessor. Når massen er samlet tilsættes lidt vand af gangen indtil 75 g er tilsat. Del dejen i to - til bund og top - og pak dem ind i film. Læg på køleskab i minimum 3 timer.

Trin2

Skræl æblerne, halver den og fjern kærneshuet. Skær æblerne i mindre, aflange stykker.

Trin3

Lav karamellen ved at smelte 110 g smør, sukker (pånær en skefuld), farin og 50 g vand. Rør indtil sukkeret er opløst.

Trin4

Flæk vaniljestangen og fjern kornene. Rør dem ud i en skefuld sukker (fra sidste ting). Rør mel, maizena, og begge typer vaniljesukker i en lille skål. Tilsæt denne melblanding langsomt under omrøring til karamellen.

Trin5

Lad blandingen småkoge under omrøring indtil blandingen tykner. Det tager ca. 5 minutter. Du kan gemme karamellen. Den bliver ikke helt hård, men efter et par timer er den meget svær at arbejde med. Det anbefales derfor at lave karamellen kort tid inden den skal bruges.

Trin6

Rul de to dejklumper ud til ca. 2 mm tykkelse. Den ene lægges i en smurt 24 cm. tærteform. Skær overskydende dej væk, men gem det.

Trin7

Æblerne lægges på bunden og karamellen hældes over

Trin8

Hvis du vil lave mønstre, så tryk dej ud på låget nu inden det ligges over. Pensl kanten på bunden med æggeblomme og læg nu låget over. Tryk kanterne forsigtigt sammen og skær overskydende dej væk. Hvis du ikke har trykket mønstre i låget, så skær et par aflange huller, så dampen kan komme ud. Det overskydende dej kan rulles ud igen og udstikkes eller skæres til pynt, f.eks. små stjerner i kanten.

Trin9

Bag i 15 - 20 minutter i ovnen på 180 grader. Afkøl og server lun med iskold flødeskum eller vaniljeis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *