Hot or Not: Bloggertræf 2011

3 Comments | 13. marts 2011

Hot or Not?

Anmeldelse af produkter i goodiebagen fra Madbloggertræf 2011

Den altid dejlige, sjove og gennemførte Birthe fra newyorkerbyheart madbloggen og den grinende, hårdtarbejdende Anne fra LaTascha afholdte madbloggertræf 2011 i Vejen med et fantastisk agenda som var orkestreret til perfektion.

Vi fik uddelt hele 3 goodiebags fyldt med forskellige produkter. Jeg har opdelt dem i en liste over hot og not. Det bygger på en 5 stjerne klassificering – 5 og 4 er hot, 3 neutral og 2 og 1 er not. Stjerner er bygget på følgende kriterier:

 1. Smag (tæller dobbelt)
 2. Præsentation
 3. Brugbarhed (året rundt, sæson, specialkøkkener)
 4. Pris

Klassifikationen er helt subjektiv og bygger alene på min, min kones og min lillebroders anmeldelser.

Rating Produkt Kommentar

HOT!
Økologisk grape og æble juice med hyldeblomst og ingefær fra KildeSpring (Human Drinks)
OMG. Jeg overvejede ikke at skrive mere, men bliver nødt til det. Denne juice er simpelthen fantastisk. No more, no less. Den slår en vilkårlig helt friskpresset juice fra f.eks. Joe and the Juice.

HOT!
Gul Als (müsli) fra Skærtoft Mølle
Skærtoft Mølle har tænkt innovativt da de blandede denne müsli. Og de har vundet! Det er en fantastisk sammensætning af normale müsli elementer tilsat gulerod, tranebær, mandelsplitter og blå kornblomst. Den ser appetitlig ud med de gyldne farver og smager endnu bedre. Guleroden er “chewy” hvilket kun gør oplevelsen bedre. Samtidig er sukker og fedt indholdet holdt lavt. Godt gået!

HOT!
Koldpresset rapsolie fra Egeskov
Den koldpressede rapsolie fra Egeskov er i en klasse for sig. Man kan næsten lugte og smage, hvordan vinden har bevæget sig imellem de gule raps marker. Dette er en olie, som kun skal bruges til dressinger eller lignende. Det bliver en del af mit standard sortiment.

HOT!
Nacho Rolls fra Santa Maria
Tag en tortilla chip, krøl den sammen og krydr den. Rimelig nemt… MEGA godt!

HOT!
Økologisk pålægschokolade fra Løgismose
Hvis man er til mørk pålægschokolade, findes der ingen bedre end den økologiske fra Løgismose. Den er fast inventar på vores weekend-morgenmadsbord. Den er tilpas tyk og tilpas smagskraftig til et godt stykke groft franskbrød.

HOT!
Økologisk granatæble juice fra Helios
Jeg ved ikke, hvordan granatæble juice burde smage, men denne er svær at drikke som læskende drik. Dermed ikke sagt, at den er dårlig. Den har en smag af krydderurter, især rosmarin, så juicen vil stå fantastisk som glace eller sirup; for eksempel som en sirup til blåskimmelost eller som en glace til en lammesteg.

HOT!
Æble, appelsin, gulerod og citron “Rigtig Juice” fra Rynekby
[DER FINDES INGEN BILLEDE PÅ RYNKEBY’S HJEMMESIDE]
Denne juice er dejlig og forfriskende. Dens eneste udfordring er, at der er en anden juice i bedømmelsen, som er bedre. Derfor får den pga. sammenligningen 4 stjerner. Det er en juice jeg ville købe igen.

HOT!
Imprezión kaffe fra Zoégas
Den er en rigtig dejlig kaffe. Den er knap så bitter som de kaffer vi ellers drikker. Den bevarer dog den kraftige smag. Den er en super interessant kaffe, som vi ville købe igen.

HOT!
Økologisk rugmel fra Grøn Balance
Rugmelet er rigtig flot og dejlig at arbejde med. Jeg brugte det til en tærtebund, som smagte fantastisk. Til mel er pengene givet godt ud, og dette produkt er en af de bedre.

HOT!
Snapse symfoni fra Pernod Ricard (Aalborg)
Snaps er dejligt og denne samling giver både noget til fruen og herren. Desværre har snaps fået et kedelig mærkat. Vi må håbe, at denne symfoni er med til at ændre holdningen.

HOT!
Økologisk Ekstra Jomfru Olivenolie fra Grøn Balance
Oliven olien fra Grøn Balance smager som en god italiensk olivenolie. Det taget i betragtning, så er olien faktisk i den billige ende. Grøn Balance har formået at putte smagen af friske oliven og Italien på flaske. Det er en kvalitetsolie.
Den nye “Caramel Intense” chokolade fra Lindt
Man går aldrig galt i byen med Lindt. Jeg køber det ofte til hygge/smovsetid og ofte som gaver. Lindt er dog gået lidt galt i byen med denne chokolade. Karamellen smager desværre gammel eller brændt på, hvilket ikke runder den mørke chokolade af, som man ellers kunne håbe på.
Økologiske solsikkekerner fra Grøn Balance
Solsikkekernerne smager fint, men differentiere sig ikke ift. andre lignende produkter.
Radise og purløg flødeost fra Buko
Jeg har et svagt punkt for flødeoste og især dem fra Buko. Vi rater “kun” denne 3 stjerner, da den ikke adskiller sig i væsentlig grad fra andre flødeoste.
Hønse-, okse- og grøntsagsbouillon fra Oscar
Oscar bouillon er et udemærket produkt omend det ikke væsentlig adskiller sig fra andre, billigere bouilloner.
Mandarin/Carrot og Mango smoothies fra Rynkeby
De to nye smoothies fra Rynkeby smager fint, men jeg har svært ved at smage forskellen på f.eks. mango smoothie og en almindelig mango juice. Jeg ville ikke købe dem overfor juice brikker som alt andet lige må være segmentet som det retter sig mod. Som nyt produkt virker det til at Rynkeby er gået bagud (heldigvis har de andre produkter som trækker modsat – læs her på siden).
Still og sparkling water fra Isklar
Vandet smager dejligt. Der er en klar smagsforskel ift. almindelig postevand. Forskellen i hårdheden er f.eks. ‘isklar’. Isklar har også formået tilføre den rigtige mængde kulsyre i “sparkling” udgaven. Det giver en dejlig fornemmelse. Vi har dog besværlighed ved at differentiere Isklar fra de andre produkter, som findes på markedet.
Den nye blodgrape og appelsin “Rigtig Juice” fra Rynkeby
Juicen er dejlig og har en god balance imellem den bitre grape og søde appelsin. Jeg ville drikke den med glæde, hvis den blev serveret. Jeg ville dog ikke købe den, hvis jeg står overfor andre valg i supermarkedet.
Tomatillo & Green Chili Sauce fra Santa Maria
Den smager dejlig frisk og balancere fint imellem surt, sødt, stærkt og salt omend den hælder mod det søde. Saucen smager dejligt og den var lige ved at få 4 stjerner, men da vi talte om det, blev vi enige om, at vi ikke ville købe den igen.
Økologiske Tortilla Chips fra Santa Maria
Chipsene smager fint, men jeg kan ikke se, at de er bedre end de non-økologiske. Da prisen er lidt dyrere, får de 3 stjerner.
Crunchy triple nut müsli fra Allos
Det er en udemærket müsli. At blande nødder, som mest af alt smager af peanuts, er en anelse underligt, men den knaser dejligt. I forhold til andre produkter har den lidt for meget kulhydrat og fedt indhold.

NOT¡
Økologisk blåbær frugtbar fra Allos Baren er sikkert sund, men den smager af sammenpressede rosiner. Det er klart, at tørret blåbær minder om tørrede vindruer, men smagen bliver for kraftfuld for mig.

NOT¡
God Morgen juice, appelsin Extra Fine (fra Fyen) fra Rynkeby
Juicen er faktisk god. Man kan sagtens smage de friskpressede appelsiner. Omvendt får man fornemmelsen af, at produktionsapparatet er indstillet til at presse lidt for meget juice af appelsinerne: Den har nemlig en bitter eftersmag som leder opmærksomheden hen på appelsinskrællen. På plussiden er appelsinerne presset direkte på flaske, men dens tilsvarende tvillingebror, “fine” men delvis på koncentrat, smager bare bedre. Prisen er ca. 20% højere end samme “almindelig” økologisk juice, hvorfor denne rating.

NOT¡
Økologisk solbær og druesaft fra Grønnegaarden
Jeg er måske mærkelig, men jeg synes, at en saft skal være sød. Grønnegaarden har fravalgt tilsætning af sukker, men frugterne er så sukkerfattige i forvejen, at saften bliver mærkelig. Når saften blandes op, så bliver den nærmest sur. Saften kan garanteret bruges til en mængde forskellige opskrifter samt dressinger, men som saftevand fungerer den ikke.

NOT¡
Amaranti Mandel-Schoko småkager fra Allos
Vi er åbenbart ikke gode venner med Allos produkter. Måske der er kulturelt betinget. Jeg ville høfligt spise dem, hvis de blev serveret, men smagssammensætningen er underlig.

NOT¡
Økologiske Californiske mandler fra Helios
Jeg kan ikke smage den store forskel på disse mandler og “almindelige økologiske” mandler. Dette virker til at være et produkt, som er oversolgt og dermed også over-prissat.

NOT¡
Økologisk chokolade med ingefær og kardemomme Blanding af ingefær og chokolade: Jo, jo, det kan sagtens gå. For eksempel i en dessert. I en plade chokolade fungerer det dog ikke. Den gode chokoladesmag forsvinder i ingefær. Og den friske ingefær forsvinder i den tunge chokolade. Produktet skal have point for at tænke nyt, men produktet er for dyrt og sammensætningen forkert. Den er efterfølgende testet af 6 kvinder til et tøj-homeparty, hvor ingen ønskede at smage mere end en gang.

NOT¡
Økologiske æbleknas kiks fra Nyker Brød
Kiksen fremstår umiddelbar lidt tør. Smagen af æble forsvinder fuldstændigt omend man svagt kan ane smagen af kanel. Dette er nok en af de produkter, som skal være så sunde, at man glemmer smagen. End ikke min kikse-elskende 2½ årige datter ville spise dem.

NOT¡
Økologiske fuldkornsknækbrød fra Nyker Brød
Kiksen fremstår umiddelbar lidt tør, som sin “æble” lillesøster version ovenfor. Hverken ost, smør, frugt eller marmelade kunne trække knækbrødet den anden vej. Igen: Det er nok en af de produkter, som skal være så sunde, at man glemmer smagen.

NOT¡
Kaffe fra Growers Cup

Den er overprissat til 5,3 – 6,7 DKK/kop kaffe. Den markedsføres som gourmet-kaffe, men smagsmæssig har selskabet langt til de tilsvarende andre dyre kaffer. De markedsfører sig i segmentet med Dolce Gusto og lignende automater. Prisen er ca. dobbelt så høj, men kræver ikke en engangsinvestering. Den patenterede pose er en fantastisk god ide og kan bruges i mange sammenhænge, f.eks. på hoteller eller til kanoture. Produktet lover for meget, men kunne sagtens være en super succes, hvis det markedsføres korrekt og mod det korrekte segment.

Comments (3)

 1. posted by SushiStegen on 14. marts 2011

  Hallooo… og tak for godt samvær i går.

  God ide med anmeldelseskema, men du mangler vist lige at programmere en tik-af-box til alle os andre (eller bare mig :-))

  Super hot pålægschokolade! Den smager så godt, og som du siger tilpas tyk og smagskraftig. 5

  Godt tip med granatjuicen- jeg går i videre i tænkebox… måske noget med ostene

   
 2. posted by Newyorkerbyheart on 14. marts 2011

  Hold da op, du har haft travlt Alex 😀 God måde at gøre det på, gad vide hvad det vil koste mig at ansætte dig 😉

  Håber at du kom godt hjem – sammen med Dolce Gusto folkene….

  Det var skønt at møde dig, jeg ville gerne ha’ snakket noget mere med dig, men håber at vi ses til mit arrangement hos Aarstiderne den 14. april 🙂

  Kh
  Birthe

   
 3. posted by Alex Steninge Jacobsen on 15. marts 2011

  Hej Birthe – vi kom fint hjem. Det var super dejligt at have nogen at snakke med i bilen. Ellers havde det måske været en lang tur. (yes – jeg har haft travlt, men siden må opdateres løbende). Tak for en fantastisk aften. Tillykke med den vellykkede orkestrering!

  Hej Marlene – hvis du finder noget som juicen kan bruges til, så vil jeg meget gerne høre det. Jeg synes, at den har en super karakter, men skal lige have placeret den i køkkenet. Tak for en super dag til madbloggertræffet. Det er var hyggeligt at møde dig.

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.