Naan brød – tilbehør til indisk mad

2009-10-22
 • Portioner: 6 brød
 • Tilberedningstid: 60m

Naan er bladformede brød, som tit serveres til indisk mad. Det bruges overvejende fra i den sydlige del af Indien, hvor man i det nordlige typisk får ris til maden. Oprindeligt laves naan i en stenovn, hvor dejen “klaskes” op og løber ned af siden. Hermed fremkom blad-formen eller den dråbe lignende form Opskriften stammer fra et indisk madlavningskursus, som min kone og jeg deltog i hos FOF. Opskriften stammer fra vores underviser Rajni Behl.

Ingredienser


400 g mel
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
0,25 L mælk
25 g gær
Kalounji (løg– eller sesamfrø)
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren deri. Ægget tilsættes og dernæst mel, sukker og salt. Ingredienserne blandes godt til en dej. Dejen må ikke være for hård, men hellere let, luftig og en smule klæg. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve en time i et lunt sted. Ovnen varmes op med grill eller sættes ved højeste temperatur, hvor der skal være en rilleplade på næsteøverste rille.

Trin2

Drys mel på et bord og mel ligeledes hænderne. Del dejen i 6 portioner. Rul dejklumpen ud, så den bliver et dråbeformet blad. Hvert blad skal være ca. 15 cm langt. Det bredeste på bladet skal være ca. 10 cm. Tilføj eventuelt lidt kalounji ved at komme lidt vand på bladene og derefter drysse med frøene. Bag bladene 1-2 min på hver side indtil de er gyldenbrune. Naan serveres meget varm.

Trin3

Naan kan smøres med ghee (som er min favorit), der er klaret smør evt. med hvidløg eller krydderier blandet i. Du kan selv lave ghee ved at klare smør over svag varme i en gryde indtil det bliver lysebrunt. Det tager ca. 30 minutter og den færdige klarede smør "skummes" fra gryden idet bundfaldet ikke tages med.

Ingredienser: , , , ,

Kommentarer (2)

 1. skrevet af Teresa ON 11. september 2013

  Hej=) Jeg skal lave din palak paneer, ser utrolig lækkert ud. Spist det flere ganger da jeg har vært i indien. Jeg ville lige høre om du har nogen tips til cheese garlic nanbrød? Ser du har en lækker opskrift på nanbrød her. =)

   
 2. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 11. september 2013

  Hej Teresa,
  Jeg har desværre ingen erfaringer med cheese garlic naan. Det beklager jeg. Jeg har lige prøvet at søge på de madblogs, som jeg selv læser. Uden held desværre.

  Mit bedste bud er, at lave lidt hvidløgsolie ved at knuse hvidløg og blande med en smule salt. Lad det stå nogle minutter inden du blander det med smagsneutralt olie (alternativt lunken ghee). Lige inden din naan er færdig strør du lidt ost ud over den. når den kommer ud smørrer du med hvidløgs-olie/ghee. Hvis du kun ønsker hvidløgsnaan, så smørrer du blot din naan med hvidløgs-olie/ghee som var det almindelig ghee.

  Held og lykke. Meld endelig tilbage, hvis du finder på eller finder noget bedre

  Med venlig hilsen

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Indisk raita opskrift med pakori/boondi

 • Hjemmelavet æble-mango chutney

 • Mynte chutney (pudina chutney)

 • Indisk lam i karry opskrift

 • Hjemmelavede indiske pakoras med imlee chutney af tamarind