Opskrift på italiensk tiramisu dessert

2010-01-31
  • Prep Time: 24:00 h
  • Cook Time: 40m

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Dildolie

  • Vitello tonnato – kalvekød i tunsauce

  • Italienske kødboller opskrift med pasta

  • Tomatsauce (marinara sauce) til pasta

  • Rigatoni ai quattro formaggi (pasta med ostesauce af 4 slags ost)

Tiramisu betyder egentlig “træk mig op”. Frit fortolket mener italienerne at denne dessert altid gør folk glade uanset deres tidligere humør. Jeg har en tendens til at give dem ret; denne lille del af himlen kan altid bringe mundvandet frem hos mig. Tiramisu er en meget nem dessert at lave, hvis man kender de små tricks. Blandingen af flødeost, æggesnaps, vanilje, kaffe og (en anelse) likør er en udsøgt kombination.

Ingredienser


6 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
130 g rørsukker
1 stang vanilje
500 g mascarpone (flødeost)
5 dl stærk kaffe
1½ dl marsala (italiensk likør; men kan også bruge andre former f.eks. Amaretto)
3 spsk Kahlua
24 lady fingers også kendt som savoiardi (italienske småkager; de kan nu om dage fås i de fleste danske supermarkeder)
Kakaopulver

Method

Step 1

Lav stærk kaffe i espresso styrke. Lad kaffen køle af og bland den med marsala og Kahlua. Blandingen skal smage af stærk kaffe, være en meget lille smule sød og have samme likør smag som likørchokolade fra Anton Berg.

Step 2

Put æggeblommerne og rørsukker i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og tilsæt dette æggemassen. Pisk massen til en æggesnaps (det tager laaang tid)og sæt hviderne til side. Vend mascarponen i massen og rør evt. kort tid med en elpisker.

Step 3

Pisk hviderne stive (indtil du kan vende dem på hovedet uden at hvide-massen flytter sig). Vend forsigtig 1/3 af æggehviderne i æggesnapsen. Når massen er homogen (ca. 5 - 10 forsigtige "vend"), så vendes den sidste 2/3 af æggehviderne i æggesnapsen. Ved at gøre det af to omgange, opnås en mere luftig masse.

Step 4

I en høj firkantet form skal tiramisuen nu lagdeles ligesom en lasagne. Jeg bruger et 24 x 24 x 7 cm fad fra Pillivuyt, som passer perfekt til mængden. Først ladyfingers, dernæst halvdelen af cremen, så endnu et lag ladyfingers og resten af cremen. Ladyfingers skal dog først dyppes i kaffeblandingen, og det er her, tricket kommer ind:

Step 5

Put kaffeblandingen i en beholder, som er lang nok til at kunne sænke ladyfingeren under kaffens overflade. Det første og nederste lag af ladyfingers kan skæres til, så det bliver nemmere. Put dem i formen og skær småkagerne til med kniv og spækbræt, så de dækker hele bunden. Tag dem derefter op igen men husk rækkefølgen.

Step 6

En ad gangen sænkes de i kaffeblandingen. De må ikke få for meget og blive bløde, da tiramisuen ikke vil hænge sammen. De må heller ikke få for lidt kaffe, da tiramisuen så vil indeholde knasende småkager, som heller ikke er intentionen. Den nemmeste måde er at tage ladyfingeren på midten og sænke den i kaffeblandingen i ca. 1 sekund, og tag den op. Den skal afgive nogle bobler, men ikke optage så meget kaffe, at der er en mærkbar forskel i vægten. Placer dernæst ladyfingeren i formen. Du kan se, om den har fået for meget, hvis væden - efter at have placeret den i formen - løber fra småkagen. Efter et stykke tid, skal ladyfingeren blive blød. Hvis den stadig er en smule hård, så tag en ske og hæld lidt mere kaffe over den inden du kommer cremelaget over.

Step 7

Put cremelaget ovenpå. Lav endnu et ladyfingerlag og endnu et cremelag. Stil tiramisuen på køl i minimum 12 timer, men helst i 24 timer. Lige inden servering drysses man et lag kakao over ved at hælde lidt kakao i en si og imens sien holdes over formen, slår man på den, så laget bliver fint fordelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.