Panna cotta dessert opskrift

2009-10-06
  • Portioner: 4 personer
  • Tilberedningstid: 45m

Panna cotta fra Italien er i virkeligheden bare en stivnet vanilje creme, som bedst kan sammenlignes med en blød vaniljebudding. Den kan også findes i andre afskygninger, men vaniljen er den originale. Den er én i rækken af vanilje-creme-desserter, som også tæller Creme Bruleé og Creme Caramel, fra hhv. Frankrig og Spanien.

Opskriften kommer bogen Sølvskeen.

Ingredienser


10 g husblas
1 dl sødmælk
5 dl piskefløde
100 g sukker
1 stang vanilje (eller 10-12 stjerneanis)
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Fyld en lille skål med vand, tilsæt husblas og lad det udbløde. Hæld mælken i en gryde og bring det til simrepunktet. Det må ikke koge. Tag husblasen op af dens blød og lad vandet hænge ved. Læg bladene i mælken og pisk husblasen ud.

Trin2

Flæk vanilje stangen og befri den for kornene. Hæld fløden i en anden gryde, tilsæt sukker, vaniljekorn og vaniljestang og bring det i kog under svag varme og omrøring. Fjern straks gryden fra varmen, fjern vanilje stangen og rør mælkeblandingen i. Vælg formen, som du vil servere panna cottaen i. Eksempelvis høje glas eller som rand hvor man kan bruge silikone muffin forme eller i en rektangulær kageform. Fyld blandingen i formen og sæt panna cottaen på køl i køleskabet i flere timer, så desserten stivner. Vend den om, hvis en form benyttes og server den.

Trin3

Panna cottaen kan blive serveret med nøddecreme, men er også lækker med en frisk coulis af skovbær, med friske frugter eller med en chokolade sauce.

Trin4

I stedet for den traditionelle vanilje dessert, kan vaniljen erstattes med stjerneanis for at få en lækker anis/lakrids smag. Her stampes stjerneanis i en morter og de mindre stykker kommes i fløden. Fløden skal stå længere tid på varmen, hvis den ønskede smag skal fremkomme. Når fløden er færdig, men inden mælken røres i, så sigtes flødeblandingen for stjerneanis.

Trin5

Et andet alternativ til servering er at lave en frugt gele på husblas først som placeres i formen. Når denne er stivnet, hældes den afkølede panna cotta creme oveni som ses i billedet på højre side.

Ingredienser: , , , ,

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Dildolie

  • Vitello tonnato – kalvekød i tunsauce

  • Italienske kødboller opskrift med pasta

  • Tomatsauce (marinara sauce) til pasta

  • Rigatoni ai quattro formaggi (pasta med ostesauce af 4 slags ost)