Refried beans: Opskrift på moste kidney bønner

2010-01-18

No more images found for this recipe!

 • Servings: 4 personer
 • Cook Time: 60m

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
 • Mild chili con carne med pico de gallo (mexikansk tomatsalat)

 • Pico de gallo (mexikansk tomatsalat)

 • Chili con carne opskrift

Refried beans er en klassisk ret fra det texikanske køkken eller tex mex køkkenet. Det stammer fra Mexico, men er ændret en anelse. Retten er kendt i forskellige former fra det meste af Sydamerika, hvor f.eks. ’bønnemos’ bliver givet til børn i stedet for smørebrød.

I navnet refried beans indgår ’fried’, men jeg synes faktisk, at retten bliver bedst, hvis bønnerne ikke gensteges. Faktisk mener jeg ikke, at bønnerne skal steges overhovedet, og med lidt søgning på Google viser det sig, at jeg ikke er alene om det. I denne opskrift steges løg og bønnerne koges til mos.
Refried beans er et klassisk indhold i burritos, chimichangas og tacos. Nogle mener, at det er fyld, men jeg synes, at det er en nødvendighed.

Ingredienser


2 dåser kidney bønner (egentlig skal det være pinot bønner, men de er svære at få i Danmark)
2 grofthakkede løg
1 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
½ tsk salt
1 oksebouillon terning
1 laurbærblad
2 spsk smør

Method

Step 1

Lidt olie kommes i en gryde og hvidløget svitses kort. Efter ca. 30 sekunder tilsættes ligeledes løgene, som steges bløde. Bønnemosen skal senere blendes, så løgene skal blot være grofthakkede. Skyld bønnerne og put dem i gryden. Fyld vand i til bønnerne er dækkede og tilsæt resten af ingredienserne pånær smør. Bønnerne koges i ca. 45 minutter indtil de begynder at moses ud.

Step 2

Tag gryden af varmen og fjern laurbærbladet. Blend bønneretten med en stavblender indtil du synes den har en god konsistens. Nogle vil gerne have hele bønner i, andre at det skal være helt mos. Jeg ligger i mos-enden af skalaen. Rør smørret i og smag til med salt, peber og en lille smule hvidvinseddike.

Comments (3)

 1. posted by claus knudsen on 28. januar 2012

  Tak for en god opskrift. Inden bønneretten blendes, skal eventuelt overskyende vand hældes fra – især hvis der tale om dåsebønner.

   
 2. posted by Alex Steninge Jacobsen on 29. januar 2012

  Hej Claus,

  Tak for de fine ord. Jeg er enig omend min personlige holdning er, at der skal være en del væde ved bønnerne for at den endelige ret får den rigtige konsistens.

  Med venlig hilsen

  Alex

   
 3. posted by Maria on 31. december 2018

  Lækkert. Og meget autentisk.

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *