Hjemmelavede vietnamesiske friske forårsruller

2011-07-22

No more images found for this recipe!

 • Servings: 4 personer
 • Cook Time: 30m

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
 • Mangosalat opskrift med chili

 • Opskrift på peanutsauce til kylling

 • Nuoc Cham (vietnamesisk sur sød dipping sauce)

Vi kender alle vietnamesiske forårsruller som de små, brune friturepinde fra den gyldne brønd (som smager fantastisk, når man laver dem selv – stay tuned).

Originale vietnamesiske forårsruller er dog med friske ingredienser. De smager endnu bedre end de friturestegte og kan være et helt måltid alene, da de ikke er fede; især når de er hjemmelavet.

Ingredienser


Per forårsrulle:
1 stk rispapir
2 ukogte tigerrejer
1 lille salatblad
1 lille håndfuld risnudler (vermicelli)
5 – 6 mynte blade (Arabisk)
en lille smule frisk koriander
4 – 5 fintsnittet gulerødder
6 – 8 bønnespirer

Method

Step 1

Kog tigerrejerne et par minutter til de bliver røde. Tag dem op, lad dem afkøle, fjern skallen, halvér rejerne og fjern pølsestrengen i ryggen.

Step 2

Overhæld vermicelli med kogende vand og lad det stå i ca. 10 minutter.

Step 3

I et lille fad eller en dyb tallerken hældes lidt varmt vand. Put det tørre rispapir i vandet i nogle minutter indtil det bliver blødt. Put det på en tallerken på kom fyldet i: De fire halverede rejer nedad først, dernæst krydderurter, grøntsager, lidt vermicelli og sluttelig salat. Gå efter "hellere små og flere end store og få". Saml forårsrullen som vist på tegningen nedenfor.

Step 4

Lad forårsrullen hvile på en fugtig klud og overdækket i køleskabet i minimum en time. Server med Nouc Cham (dipping sauce).

Step 5

Hvordan samler man en forårsrulle?

Start med at placere en lille pose med fyld ca. 1/3 nede af rispapiret. Bug først toppen (A) ned over fyldet. Buk dernæst den ene side (B) over fyldet og slut af med at bukke den anden side (C) over fyldet. Sørg for at holde forårsrullen meget stram. Rul forårsrullen sammen.
forårsrulle hjælpe tegning

Comments (5)

 1. posted by Newyorkerbyheart on 23. juli 2011

  Uhmm, det er bare noget af det allerbedste jeg ved 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

   
 2. posted by Alex Steninge Jacobsen on 23. juli 2011

  Det er min favorit spise as we speak (det kan jo nå at ændre sig 😉 ). Vi fik dem tit, da vi besøgte min svigerinde i Hanoi. Fantastisk!

   
 3. posted by Marianne on 31. juli 2011

  Jeg har dog oplevet – mange gange – at jeg synes det rispapir jeg har brugt, smager og lugter dårligt. En fad og ubehagelig duft, samt at papiret virker for tykt. Har smidt flere pakker ud af samme grund. Er der nogen der har gode tips til hvilke man skal købe og hvorhenne? Eller har jeg gjort noget forkert?

   
 4. posted by Alex Steninge Jacobsen on 1. august 2011

  Hej Marianne,

  Jeg har aldrig oplevet det, som du beskriver. Jeg køber dem, som du ser på følgende side: http://tantesoed.blogspot.com/2011/07/asiatiske-kyllingeruller.html -enten i Metro eller hos asiatiske købmænd. Jeg opbløder dem i meget varmt vand og efter 30 – 60 sekunder er de klar til brug. De skal dog være ret bløde før man kan arbejde med dem. Samtidig skal de opbevares fugtigt – f.eks. på en fugtig karklud hvis de serveres senere. Hvordan gør du?

  Det ville dog være interessant at høre andres erfaringer.

  Med venlig hilsen

  Alex

   
 5. posted by Sara on 23. august 2011

  Der findes jo nogle som er beregnet til friture. Pakkerne ligner meget hinanden og ved at min søster har taget fejl af dem før. Mon det er det Marianne er kommet til? Det er nemlig ikke så tydeligt at se om de er til friske ruller eller friture…

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.