Hjemmelavet dryppende æg ravioli

2009-11-02
  • Portioner: 4 personer til forret, 2 personer til hovedret.
  • Tilberedningstid: 1:30 t

Raviolien er en fantastisk ret, men er det første gang, man laver hjemmelavet ravioli med fyld, så vil jeg anbefale at starte med en af de andre. Et godt bud er fyldt ravioli med tomatsauce. Omvendt skal opskriften laves nogle gange, før perfektion, selv for den erfarne kok. Når dette opnås, vil du opleve en himmelsk ret med delikate smagsindtryk.

Opskriften og ideen til ravioli fyld stammer fra Jamie Olivers bog “Cook With Jamie” og er en variant af hans ”oozy egg ravioli”. I Jamie’s originalopskrift tilsætter han valgfrit ”1 tsk. finthakket sort trøffel”, hvor i vores hjemmelavede variation tilsættes svampepuré og trøffelolie, da trøffel er en dyr spise. Et andet alternativ er selvfølgelig at fjerne trøffelolien eller slet ikke at tilsætte noget til ricottaen foruden salt, peber og muskatnød.

Ingredienser


1 omgang pastadej
250 g ricotta
Muskatnød
250 g forskellige svampe eller blot champignon
2 – 3 spsk trøffelolie
12 store æg
Frisk parmesan
75 g smør
Frisk salvie
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Lav pastadejen og lad den hvile.

Trin2

Hak svampene groft og steg dem bløde i 5-6 minutter under middel varme. Hæld svampene og væden i en blende og blend massen til en fin pure. Puréen puttes tilbage panden og væden fjernes ved at stege svampene under middelvarme i cirka 30 minutter. Puréen skal blive til en sammenhængene masse før den er færdig. Konsistensen kan ses på www.youtube.com ca. 1 minut sekunder inde, hvor Gordon Ramsey bruger en tilsvarende masse til sin Beef Wellington. Tilsæt trøffelolien når massen er ved at være klar og steg den med i et par minutter.

Trin3

Afkøl svampemassen og bland det sammen med ricottaen og smag til med muskatnød, salt og peber. Ravioli fyldet er nu færdigt.

Trin4

Pastadejen rulles tyndt ud f.eks. på tykkelse 7 og skæres i 7,5 x 15 cm. størrelser.

Trin5

Placer én spiseske af ravioli fyld midt på den ene ”halvdel” at raviolien dvs. den nederste 7,5 x 7,5 kvadrat. Fugt bunden af spiseskeen og lav en fordybning i fyldet. Tag forsigtigt en æggeblomme ud af ægget, så den stadig er hel og fjern eventuelle strenge. Placer forsigtigt æggeblommen i fordybningen og luk raviolien forsigtigt ved at fugte kanterne, lukke den anden 7,5 x 7,5 kvadrat ovenpå den første og kør efter med en klejnespore. Gentag dette 12 gange for at lave 12 ravioli.

Trin6

Bring en stor gryde med rigelig vand og rigelig salt i kog. Kog raviolierne i 2-3 minutter indtil æggeblommerne begynder at koagulere. Tag en ravioli op med hulske og mærk efter med en finger Hvis den føles blød og smattet, så er den ikke helt klar endnu.

Trin7

Samtidig med at raviolierne er bringes i kog, sættes en stor pande over med smørret, så det bliver brunt, når raviolierne er klar. Når raviolierne er færdige, tages de med en hulske over på panden med det pastavand, som hænger ved. Raviolierne steges i 1 – 1½ minut, mens de med en ske overhældes med smørret. Der kan tilsættes en anelse mere pastavand for at få lidt mere sovs.

Trin8

De hjemmelavede dryppende æg raviolier serveres straks på en flad tallerken, med sovsen fra panden, frisk revet parmesan og lidt frisk salvie øverst. Når raviolien skæres over, så vil æggeblommen langsomt dryppe ud - deraf navnet. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(2 / 5)

2 5 2
Bedøm denne opskrift

2 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Dildolie

  • Vitello tonnato – kalvekød i tunsauce

  • Italienske kødboller opskrift med pasta

  • Tomatsauce (marinara sauce) til pasta

  • Rigatoni ai quattro formaggi (pasta med ostesauce af 4 slags ost)