Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/steninge.dk/public_html/stjerneskud.eu/wp-content/plugins/add-local-avatar/avatars.php on line 1410
Opskrift på chokoladekagen Gateau Marcel | Stjerneskud opskrifter

Opskrift på Gateau Marcel – chokoladekagen over alle kager

2013-07-10
  • Portioner: 6 personer
  • Tilberedningstid: 50m

Har du ikke smagt chokoladekagen Gateau Marcel, “then you are in for a ride”. Det er simpelthen chokoladekagen over dem alle. Den er egentlig simpel. Det er en bagt chokolademousse som bund med chokolademousse lagt ovenpå.

Det er kokken Michel Michaud, der er ophavsmand. Han er oprindelig franskmand, men jeg har huseret lang tid i Danmark. Han er lige nu på Ruths Hotel i Skagen (det er derfor at opskriften er arkiveret under både fransk og dansk).

Kagen er meget “rich” som man ville sig på engelsk. Den skal derfor hjælpes med noget surt; det kunne være hindbær, passionsfrugter, syrlig coulis. Det er kun fantasien som sætter begrænsningerne. Denne opskrift er med hindbær coulis og friske hindbær

Ingredienser


vaniljestang
175 g mørk chokolade (af en ekstraordinær god kvalitet)
175 g smør
175 g sukker
Kakao til drys
7 pasteuriserede æggeblommer (typisk 3½ bægere)
6 pasteuriserede æggehvider (typisk 4 bægere)
1 bæger friske hindbær
75 g frosne hindbær eller tilsvarende friske hindbær
2 spsk sukker til coulis
[ad name=”StjerneskudPostcontentLarge_19092010″]

Metode

Trin1

Smelt smørret og chokoladen over vandbad. Flæk den ene vaniljestang og skrab vaniljekornene ud med en kniv. Bland det med ca. 1 spsk af sukkeret så du får en ensartet vaniljesukker. 2/3 af sukkeret røres (ca. 110 g når der er taget 1 spsk) med æggeblommerne og vaniljesukkeret til en luftig æggesnaps. Pisk også æggehviderne stive og tilsæt det resterende sukker (ca. 55 g) så det bliver til en semi-sej italiensk marengs.

Trin2

Vend forsigtigt æggesnapsen og 1/3 del af marengsen i chokoladeblandingen. Vend dernæst den sidste 2/3 af marengsen i blandingen.

Trin3

De fleste vælger at bruge halvdelen til bunden og den anden halvdel til kold mousse. Jeg vælger at bruge ca. 40% til bunden og 60% som toppen.

Trin4

Tag ca. 40% af blandingen og læg i en 20-22 cm velsmurt (med margarine) springform. Sæt resten i køleskabet. Bag den i ovnen i 30 minutter på 175 grader. Den hæver, men falder ned efterfølgende. Det er helt normalt. Lad bunden blive koldere i køleskabet.

Trin5

Smør moussen på bunden og stil den tilbage i køleskabet med film over i minimum 2 timer, men gerne til dagen efter. Inden den serveres drysses med kakao og evt. lidt revet chokolade.

Trin6

Flæk den resterende ½ vaniljestang og skrab vaniljekornene ud med en kniv. Rør/bland kornene med en spsk sukker så det bliver vaniljesukker. Hæld de 75 g frosne hindbær eller tilsvarende friske i en gryde med 2 spsk vand. Put vaniljesukkeret deri med endnu en spsk sukker. Varm hindbærrene og lad det koge sagte til en mos i 5 minutter, så bakterier slås ihjel. Sigt massen (så det bliver coulis) og lad den afkøle.

Trin7

Server kagen med coulis og friske hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Bedøm denne opskrift

5 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Salat med bøf og ostebrød

  • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

  • Dildolie

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Hjemmelavede rødbeder (syltede)