Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

2016-10-27
 • Ready In: 40m

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
 • Salat med bøf og ostebrød

 • Dildolie

 • Hjemmelavet grov sennep

 • Hjemmelavede rødbeder (syltede)

 • Opskrift på Gateau Marcel – chokoladekagen over alle kager

Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

En suppe som gør godt både om sommeren og om vinteren er ærtesuppe. Den er forfriskende i sin smag. Samtidig indeholder den de fleste grundsmage, så den kan justeres til at være både tung og let. Den findes både med mynte, basilikum, avocado og andre elementer, men jeg kan bedst lide den simpel. Ærter har en god smag i sig selv.

Alt efter årstiden kan man vælge forskellig tilbehør. På samme måde kan man også bruge friske såvel som frosne ærter. Det siger sig selv, at suppen fra de friske er bedre, men naturligvis også dyrere – og lidt svær at lave om vinteren. Denne er i den tungere ende med tilbehøret, som her er dildolie samt en blanding af bacon, rugbrødscroutoner og mandler. Man kan sagtens lave en lille salat af f.eks. friske ærteskud, lidt hjemmelavet knækbrød og glaskål snittet meget fint på mandolingjernet i stedet – eller et pocheret æg med lidt ærteskum (tynd ærtesuppe blendet lecithin og yndlingskrydderurt, skummet med en stavblender hvor kun skumtoppen bruges)

IngredientsMethod

Step 1

Pil og hak hvidløg og løg. Det behøver ikke at være fint. Svits i en gryde til de bliver bløde men ikke tager farve.

Step 2

Tilsæt ærterne og varm det hele igennem. Dæk med vand, tilsæt bouillonterningen og timiankvisten. Lad det koge i ca. 10 minutter Tag det af varmen, tilsæt fløde, fjern kvisten og blend med en stavblender.

Step 3

Varm lidt olie på en pande og tilsæt mandlerne. Lad dem stå under middelvarme indtil de begynder at "poppe". Varm yderligere lidt. Tag mandlerne af pandenog overpå et stykke køkkenrulle. Drys med salt. Afkøl

Step 4

Svits bacon

Step 5

Hak rugbrød i passende terningstørrelser. Nogle kan lide dem grove, andre fine. Svits dem på en pande indtil de tager en smule farve. Det tager lidt tid. De må ikke få for lidt for ellers bliver de bløde. Prøv evt. at tage en fra engang imellem, lad den ligge lidt og smag. Der skal være bid og lidt sejhed i dem.

Step 6

Saml bacon, rugbrødscroutoner og mandler. Server suppen med blandingen på toppen og en stor spiseske dildolie fordelt rundt om.


Comment (1)

 1. posted by Ken Brown on 19. december 2018

  Meget lækkert 🙂

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.