Hjemmelavede rødbeder (syltede)

2015-12-30

No more images found for this recipe!

 • Servings: 50
 • Cook Time: 2:30 h

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
 • Salat med bøf og ostebrød

 • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

 • Dildolie

 • Hjemmelavet grov sennep

 • Opskrift på Gateau Marcel – chokoladekagen over alle kager

OVERSKRIFT

I år (julen 2015, red.) var første år, hvor jeg valgte at lave hjemmelavede, syltede rødbeder. Det blev ingen af de indbudte trætte af. Kraften og saften i sådan en hjemmesyltet rødbede er helt enorm ift. de rødbeder fra glas som vi kender i supermarkedet – selv Meyers, Beauvais’ den økologiske eller andre. Det smager bare bedre.

Der er lidt arbejde i det. Arbejdet eskalerer dog ikke, så hvis du laver 3 portioner, så tager det ikke 3 gange så lang tid, men kun marginalt mere. Du kan selv justere på krydderierne. Jeg kan godt lide, at de ligger i baggrunden så man kan smage deres tilstedeværelse uden at være dominerende. Jeg kan godt lide rødbedens egen smag kombineret med det sur-søde fra lagen. Hvis du synes, at der skal mere smag på, så vil jeg anbefale lidt mere stjerneanis og evt. en kanelstang. Opskriften ligger på samme måde i balancen mellem det sure og det søde. Hvis du kan lide den meget sød, så hæld mere sukker i. Den kan godt klare op til 100 g sukker mere, men den bliver meget sød. Start evt. med de 220 g som angiver i opskriften og hæld lidt mere i undervejs over de næste 2 – 3 dage.

Jeg henter ofte et par handsker ved tanken for at undgå røde hænder. Jeg ved godt, at de ikke er egnet til at lave menneskeføde idet der garanteret er nogle forbudte stoffer, men da berøringen er så kort, så har jeg det ok med beslutningen.

IngredientsMethod

Step 1

Tag de hele rødbeder og kog dem, helt dækket med vand i ca. 2 timer. De skal føles som en kartoffel, når de er færdige. De skal ikke skrælles inden, da de ellers mister smagen til kogevandet. Kog hellere et par minutter for meget end for lidt. Hvis de er kogt for lidt, så trevler rødbederne.

Step 2

Rødbederne tages fra det kogende vand direkte til meget kold vand, så de før et chok. Vandet skal være koldt, så det kan være nødvendigt at udskifte hen af vejen.

Step 3

Handsker påmonteres og rødbederne "smuttes" som store mandler. Da de har fået chokket, så bliver dette muligt.

Step 4

Rødbederne skæres i passende tykkelser.

Step 5

Alle de andre ingredienser koges i en mindre gryde.

Step 6

Rødbederne puttes i et patentlågsglas som er skyllet med atamon. Indholdet fra gryden hældes over. Tilsæt evt. lidt atamon efter anvisningerne på flasken. Afkøl rødbederne straks. De er klar til at spise efter et par timer, men er bedst hvis de har stået mindst 5 dage.

Comment (1)

 1. posted by Bessie Ladekjær Nissen on 24. juni 2022

  Spændende opskrifter, man bliver virkelig inspireret.
  Nu står rødbederne i hobetal i Kolonihaven, så jeg skal bare i gang med at lave lækker rødbede mad venlig at Bessie

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.