Hurtig sød mørdej til bund i søde tærte

2012-12-16

No more images found for this recipe!

  • Servings: 4 personer eller en tærte á 22 cm i omkreds
  • Cook Time: 45m

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Dildolie

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Salade Lyonnaise

  • Opskrift på Gateau Marcel – chokoladekagen over alle kager

  • Quiche lorraine opskrift (fransk bacon oste tærte)

Den klassiske tærte fødes af to forskellige mørdejsopskrifter: Den søde og den almindelige. Dette en er opskrift på den søde mørdej som bruges til som tærtebund til f.eks. banana cream pie, tarte au citron eller de dejlige sensommer skovbærstærter. Den kan også bruges til f.eks. napoleonshatte eller medaljoner.

Opskriften er ikke helt den samme som hverken Spise med Price eller Mette Blomsterberg, men begge har inspireret til dejen.

Ingredienser


250 g hvedemel
75 g flormelis
175 g smør
1 æg
1 knsp salt
evt. 1 spsk vand

Method

Step 1

Bland mel, salt og flormelis i en skål. Smuldr smørret deri- Smørret skal helst ikke være for koldt. Tilsæt ægget og saml dejen forholdsvis hurtigt. Den må ikke æltes for meget. Tilsæt evt. 1 spsk vand ekstra hvis dejen flager for meget. Dette er et erfaringspunkt og man bliver bedre til at estimere det fra gang til gang.

Step 2

Dejen samler sig yderligere på køl i minimum 30 minutter. Dejen rulles ud imens dejen og smørret stadig er kølig. Kvaliteten vil man kunne se på om dejen (skorpen) falder fra når den færdige tærte skæres.

Step 3

Bag i oven blind på 220 grader i 15 min. 'Blindt' betyder at bunden og sider fores med bagepapir og tørrede ærter eller bønner lægges i. Du kan genbruge bønner/ærter til bagning, men de kan ikke indgå i mad efterfølgende.

Ingredients: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.