Othellolagkage opskrift

2010-11-25

No more images found for this recipe!

 • Servings: 8 - 10 personer
 • Cook Time: 1:30 h

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
 • Salat med bøf og ostebrød

 • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

 • Dildolie

 • Hjemmelavet grov sennep

 • Hjemmelavede rødbeder (syltede)

Othellolagkage er noget tung, men smager formidabel. Det er en af de lagkager, hvor man tit er splittet: Man kan ikke spise mere, men vil alligevel gerne have et stykke til. I opskriften er til en fyldt 24 cm form, så der er rigeligt til 8 – 10 menneskers dessert. Kagen kan godt gemmes til dagen efter, men cremen kan kun holde sig en ekstra dag. Dog vil kagen falde lidt sammen og marcipanen vil blive blød.

Alt til othello lagkagen er hjemmelavet, som selvfølgelig hæver smagsoplevelsen. Opskriften til cremen er hentet fra “det søde liv” med Mette Blomsterberg på dr.dk.

Ingredienser


30 makroner
3 lagkagebunde
100 g flormelis
3 tsk kakao
2 spsk kogende vand
1½ dl piskefløde til servering

Ingredienser (marcipanovertræk)


200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
25 g sirup

Ingredienser (hindbærmarmelade)


3 tsk marmelade pulver (fås i alle dagligvare forretninger)
300 g hindbær (frosne)
½ stang vanilje
125 g rørsukker

Ingredienser (flødecreme)


5 dl sødmælk
1 stang vanilje
70 g sukker
40 g maizena
80 g æggeblomme (2 bægere)
0,25 L piskefløde

Method

Step 1

Start med at lave flødecremen og dernæst marmeladen. Begge skal være kolde.

Step 2

Flødecreme 4 dl af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.

Step 3

Kornene blandes med sukkeret og mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena og den resterende 1 dl mælk piskes godt. Tilsæt blommerne og pisk igen.

Step 4

Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at skinnet på toppen undgås.

Step 5

Afkøl cremen helt i køleskab - minimum 2 timer. Fløden piskes stiv og vendes i massen for at få flødecremen.

Step 6

Hindbærsyltetøj Tag 1½ spsk sukker og bland det i en lille skål med marmeladepulveret. Put hindbær og sukker i en gryde og begynd at varme massen. Imens flækkes vaniljestangen og kornene fjernes. Opslem kornene i lidt sukker, så du får vaniljesukker og tilsæt det gryden med bær. Lad også vaniljestangen koge med. Når massen koger, piskes marmeladepulveret langsom i. Fjern syltetøjet fra blusset og lad et køle af. Denne opskrift ligger op til at syltetøjet bliver ret tykt.

Step 7

Samling I en 24 cm springform fores indersiden med hård plast, plast til bogindbinding eller lignende. I bunden lægges en lagkagebund hvor der smøres med et stort lag syltetøj. Ovenpå syltetøjet lægges makronerne. Start med at lægge 1 i centrum. Læg 6 mere udenom i hullerne og læg 6 mere i "hullerne". Fordel halvdelen af flødecremen ovenpå makronerne. Fortsæt indtil du har to lag. Slut af med en lagkagebund, hvor der er smurt en anelse syltetøj på bunden.

Step 8

Saml flormelis, kakao og vand; og smør det på toppen af øverste lagkagebund.Nu er lagkagen færdig. Lad den stå afkølet indtil den serveres.

Step 9

Saml flormelis, marcipan og sirup. Omkredsen af formen er ca. 80 cm. Mål højden af kagen. Brug disse mål og med en kagerulle rul marcipanen ud til den passende størrelse. Brug ekstra flormelis som mel: Marcipanen må ikke hænge i bordet og skal hele tiden kunne flyttes. Skær evt. efter med en kniv. Læg marcipanen rundt om kagen og skær til. Den skal skæres til 1 - 2 cm mindre end omkredsen, hvorefter marcipanen "trækkes" rundt så den sidder tæt. Pisk de sidste 1½ dl fløde og placer rosetter rundt om yderkanten. Lav dem forskudt, dvs. først nummer 1, så nummer 3, så nummer 2 (i hullet), så nummer 5, så nummer 4 (i hullet) etc.

Comment (1)

 1. posted by Newyorkerbyheart on 26. november 2010

  Uhmm, Othello lagkage er en af de eneste lagkager jeg bryder mig om, men har dog aldrig selv prøvet at bage den. Det må der vist laves om på 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *