Opskrift på sødkartoffel kasserolle eller sweet potato casserole

2011-12-26
  • Portioner: 6 personer
  • Færdig på: 60m

Der er meget få ting, som er traditionelt til Thanksgiving dinner, men min erfaring er, at sweet potatos altid er der som et element i en Thanksgiving middag. Denne opskrift har også marshmallows på toppen, som i danske øjne kan lyde mærkværdigt, men faktisk er ret normalt i USA. Du kan læse mere om Thanksgivning dinner på wikipedia, som har en ret god forklaring af det.

Nedenstående opskrift er ret krydderet og sød. Sødkartoffel kasserolle står faktisk godt med de andre Thansgiving menu elementer til at give en større smagsoplevelse.

Denne opskrift er den bedste sweet potato cassarole, som jeg kender. Jeg smagte den første gang til Thanksgiving dinner i 2005 i Seattle hos min gode veninde Cynthia Charles. Opskriften er fra Dennis Sargeant, som har den som familie opskrift. Han har været så sød, at dele den. Tusinde tak til Dennis for at ville dele den, så vi andre også kan opleve den.

Ingredienser


5 søde kartofler (700 g)
1 stort æg
120 g ananas fra dåse
35 g smør
50 g brun farin
1/8 tsk stødt ingefær
1/8 tsk muskatnød
1/4 tsk kanel
1/4 tsk allehånde
1 appelsin
[ad name=”StjerneskudPostcontentLarge_19092010″]

Metode

Trin1

Kog sweet potatos med skræl til de er møre. Det tager lidt kortere tid end med almindelige kartofler, ca. 12 minutter. Hæld vandet fra og pil kartoflerne. Put de pillede kartofler i en skål og mos dem med en gaffel. Put ananas sammen med lidt ananassaft fra dåsen i blenderen og blend til en ensartet masse. Tilsæt ananas, æg, krydderier, smør og farin til kartoflerne.

Trin2

Riv skallen af appelsinen og tilsæt ca. ½ spsk af skallen til blandingen. Tilsæt ligeledes saften fra ½ appelsin. Sørg for at kartoffelmassen er ensartet.

Trin3

Put massen i en smurt ildfast fad. Strø med list ekstra farin og put et par klumper smør øverst. Bag i ovnen i 30 minutter på 185 grader varmluft. De bagte søde kartoffel tages ud af ovnen.

Trin4

Marshmallows halveres med en pizzaskærer (det er nemmest) og den bagte ssweet potato casserole dækkes med marshmallows og bages i ca. 5 minutter i 200 grader varmluft. Hold øje med dem, da de meget nemt kan blive sorte.

Trin5

Server straks til resten af elementerne i en traditionel Thanksgivning dinner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Bedøm denne opskrift

3 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Thanksgiving bread rolls

  • Apple pie (æbletærte american style)

  • Green Bean Casserole

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Opskrift på Cajun rice; tilbehør til Cajun mad