Tapas: Spansk tortilla opskrift – spansk æggekage

2009-10-11
 • Portioner: Ca. 24 stykker á 5 x 5 cm
 • Tilberedningstid: 35m

Tortilla er en traditionel spansk ret, som kan tilberedes på mange forskellige måder. Nogle med serveres med ternede kartofler, som omelet. Denne opskrift er lavet til tapas, hvor den skæres ud og serveres med pinde og aioli. Dens spanske navn er Tortilla de patatas a la española. Opskriften kommer fra forskellige steder og er testet flere gange, herunder til lillebrors studenter kørsel. Det spanske navn er tortilla española.

Ingredienser


Én portion aioli
6 æg
600 g kartoffel
2 løg
4 tsk salt
1 dl olivenolie
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Kartoflerne skrælles og skæres helst på køkkenmaskine, foodprocessor eller mandolin. Man kan også skære den med knive, men de skal være tynde.

Trin2

Æggene blandes med resten af ingredienserne (pånær aioli) i en skål. Kartoflerne vendes i. Massen hældes i et firkantet fad, så massen bliver cirka 8 cm højt. Man skal prøve at vende kartoflerne så de ligger i lag.

Trin3

Tortillaen bages i oven på 200 grader sat til konventionel varme. Tortillaen skal stå i 30 - 45 min. Når olien begynder at boble på overfalden og overfalden samtidig er gyldenbrun, kan den tages ud.

Trin4

Den tages ud af ovnen og hviler indtil den er faldet lidt og tortillaen er lun eller kold. Den tages ud af formen og skæres med en meget skarp kniv i firkanter á 5 x 5 cm. En klat aioli puttes ovenpå og en tandstik stikkes igennem, inden den servers enten kold eller lun.

Ingredienser: , , ,

Kommentarer (4)

 1. skrevet af Marie ON 9. september 2010

  Hvor lang tid skal den have i ovnen?

   
 2. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 9. september 2010

  Hej Marie,

  Godt spørgsmål og godt set 😉 Jeg har opdateret opskriften med et tidsestimat på 30 – 45 min. Tiden i ovnen ligger sig ca. midt i mellem. Det vigtigste er at kigge på selve tortillaen. Når olien begynder at komem frem og “boble” samtidig med at overfladen er gyldenbrun, så er den klar til at komme af.

  Med venlig hilsen

  Alex

   
 3. skrevet af elsebeth leth ON 24. oktober 2015

  Har lige lavet din Aioli, den er god. Skal også lave din tortilla, men der står ikke, hvor stor din form er, kun at den skal være 8 cm høj. Det kunne være en god ide at skrive størrelsen på formen, så man ikke skulle grise flere forme til inden man når målet.
  iøvrigt kan jeg godt lide dine opskrifter, er nemme at gå til.

   
 4. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 20. december 2015

  Hej Elsebeth,

  Tak for det 🙂 Jeg skal nok prøve at få ændret dem. Ift. denne opskrift, så bruger jeg ofte en kvadratisk Pillivuyt fad. Den er vist 18 x 18 cm. Tak fordi du skriver tilbage. Det er meget værdsat.

  Med venlig hilsen

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Bedøm denne opskrift

6 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Hjemmelavet mayonnaise opskrift

 • Tapas: Dadler med bacon

 • Tapas: Tomat og ost på pestopind

 • Tapas: Spanske frikadeller i tomatsauce (albondigas)

 • Tapas: Croquetas de Jamón (skinke kroketter)