Tapas: Rejer i hvidløg (gambas al ajillo)

2009-10-25
  • Portioner: 8 personers forret. Der bliver ca. 40 rejer.
  • Tilberedningstid: 30m

Gambas al ajillo er endnu en af de meget kendte og gængse tapas fra det spanske køkken. Den er nem at lave samt smager godt, men den er ikke så nem at forberede eller at lave til mange. Rejer i hvidløg og chili er super god som forret, ligesom den er en integreret del af en tapas menu.

Opskriften kommer fra Spise med Price’s madprogram fra deres 13. program af første sæson som hed “Van Helsings natmad”. Den blev testet til min lillebrors studenter kørsel, hvor vi lavede den 10 minutter inden de ankom, serverede den i et tærtefad og puttede tandstikker i, så de kunne spises stående.

Ingredienser


1 stor pose rå tigerrejer
1 bundt bredbladet persille
Tørret chili efter smag
Ca. 30 fed hvidløg
2 dl olivenolie
Evt. en klump smør
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Hvis panden skal på bordet, så vælg en pæn en af smedejern eller evt. en af lertøj, som kan tåle at stå over ilden. Hvis ikke, så vælg en pæn skål som kan tåle varme og varm den i ovnen på 175 °C og hæld det færdige produkt deri.

Trin2

Pil skallerne af rejerne, så den bevarer sin lille hale. Skær den ned langs ryggen og fjern tarmen fra rejen.Hak persillen groft. Pil hvidløgsfedene og skær dem i tynde skiver. Hvis man vil forberede retten, så kan hvidløgene inden de hakkes puttes i en tæt lukket pose.

Trin3

Varm olien op i en pande til den er meget varm. Kom hvidløgene ved og steg dem et øjeblik til de lige begynder at tage lidt farve og kommer til overfladen.Kom tørrede chiliflager ved og derpå rejerne som steges til de er smukt lyserøde i ca. 4 minutter. Sørg for at begge sider af rejen steges.

Trin4

Lige før servering, så kom persillen ved og put en lille klump smør i til sidst. Smag til med salt og server retten øjeblikkelig, mens den er rygende varm. Godt brød til at søbe hvidløgsolien op er nødvendigt. Serveres med kold hvidvin eller en kraftig spansk rioja rødvin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Bedøm denne opskrift

5 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Hjemmelavet mayonnaise opskrift

  • Tapas: Dadler med bacon

  • Tapas: Tomat og ost på pestopind

  • Tapas: Spanske frikadeller i tomatsauce (albondigas)

  • Tapas: Croquetas de Jamón (skinke kroketter)