Teriyaki laks med sesamris

2010-09-17

No more images found for this recipe!

  • Servings: 4 personer
  • Cook Time: 30m

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Salat med bøf og ostebrød

  • Dildolie

  • Vinter salat med rosenkål (rosenkål retter)

  • Teriyaki sauce (alternativt Unagi sauce)

  • Fennikel salat med fennikelfrø, appelsin og croutoner

Denne ret er en af “20 minutter retterne”; altså de retter som du efter at have købt ind føles som om du kun bruger 20 minutter på at lave. Da risene til denne ret tager ca. 24 minutter at koge, tager den dog lidt længere, nemlig 30 minutter i alt (hvis du allerede har lavet teriyaki glacen).

Det er en nem ret som smager fantastisk. Teriyaki smager kraftigt, så du behøver ikke at købe de dyreste laksebøffer. Da den samtidig understøtter “spis fisk 2 gange om ugen“.

Ingredienser


½ dl sesamolie
1 grøn peber
10 babymajs
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 portion jasminris (ca. 3 dl ris)
½ portion teriyaki sauce
1 lille løg
3 spsk sesamfrø
4 laksestykker
Lidt citronsaft

Method

Step 1

Start med at sætte risen over. Du skal bruge to pander til retten. Den ene skal være stor og den anden lille. Den store bruges til grøntsagerne og den lille til laksen.

Step 2

Imens risen koges, hakkes hvidløget fint. Snit forårsløget i mindre stykker. Skær peberfrugten i mindre stykker: Halver peberfrugten på langs og skær siderne i små aflange stykker. Skær babymajsen i mindre stykker og skær løget i strimler: Flæk løget på langs og skær løget i meget tynde skiver fra top til rod.

Step 3

Når der er ca. 8 minutter tilbage af risene, startes begge pander. Hæld ½ dl sesamolie på den store pande. Bland olivenolie, salt, peber og citronsaft på en frokosttallerken. Vend laksen i blandingen og kom den med skinsiden ned på en ret varm pande. Lad den stege i 4-5 minutter og vend laksen med en aflang paletkniv. Steg yderligere i 1 minut og overhæld laksen med 1-2 spsk teriyaki glace. Steg videre i ca. 1 minut imens laksen overhældes med saucen fra panden. Tag laksen af panden, klar til servering.

Step 4

Imens laksen er på panden (første del), puttes hvidløget på panden og svitses kort af uden at det tager farve. Mini-majsen putter dernæst på panden og steges i 30-45 sekunder på meget høj varme. Dernæst tilsættes den grønne peber og man steger yderligere i 30-45 sekunder. Tilsæt løg og steg i 30 sekunder. Tag panden af varmen. Put den færdige ris oveni i grønsagerne. Tilsæt dernæst sesamfrø og forårsløg. Mix det hele sammen med 3-5 spsk teriyaki sauce.

Step 5

Servér straks som du selv ønsker det.

Comments (2)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *