Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/steninge.dk/public_html/stjerneskud.eu/wp-content/plugins/add-local-avatar/avatars.php on line 1410
Opskrift på teriyaki sauce eller unagi sauce | Stjerneskud opskrifter

Teriyaki sauce (alternativt Unagi sauce)

2010-02-17
 • Portioner: 1½ - 2 dl eller nok til 2 hovedretter
 • Tilberedningstid: 30m

Hjemmelavet teriyaki marinade eller sauce til for eksempel til teriyaki kylling: Vi kender mest teriyaki som en sovs fra det danske køkken, men som man kan læse på wikipedia, så er teriyaki egentlig en tilberedningsmetode. Denne opskrift er dog på teriyaki marinade eller mere korrekt teriyaki glace, som overhældes ingredienser. Denne hjemmelavede opskrift giver en er mere tykflydende end den købte version. Den er god til teriyaki laks eller teriyaki kylling.

Teriyaki er en forholdsvis ny ingrediens i det danske køkken, men har eksisteret i mange år i det amerikanske, sandsynligvis grundet deres mere etniske samfund. Teriyaki kan bruges som marinade eller som sovs, men da den indeholder meget sukker, skal den – ligesom barbecue dressing – tilsættes i slutningen af tilberedningen for at undgå brankning. Teriyaki kan lige så godt bruges til fusionsmad som laks i teriyaki med kartofler som til at smage kinesiske nudler til.

Update: Efter jeg er begyndt at lave sushi har jeg fundet ud af, at Teriyaki og Unagi (ål på japansk) sauce minder meget om hinanden. Fjerner du hvidløget og ingefæren i nedenstående har du opskriften på en Unagi sauce

Ingredienser


1½ dl rørsukker
2 dl soja sauce
2 dl mirin (sød Japansk risvin)
1-2 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Pres hvidløget og hæld alle ingredienser i en gryde eller på en pande. Lad blandingen koge op og stå under mellem-høj varme indtil det bobler ret meget. Efter ca. 20 minutter hænger boblerne lidt mere og massen begynder at karamellisere. Teriyakien er nu færdig. Brug den med det samme eller sæt på køl og gem den i nogle dage. Du kan også tilsætte en anelse Atamon og gemme teriyakien på køl i op til 1 måned.

Trin2

Mirin er en anelse svær at finde i Danmark og kan også være en anelse dyr. Du kan sagtens erstatte mirin med 1½ dl hvidvin og 2 spsk risvinseddike; eller 1½ dl hvidvin og ½ dl sake.

Kommentarer (4)

 1. skrevet af Glenn ON 4. september 2011

  God opskrift. Jeg havde ikke Mirin, så jeg brugte konen’s Martini Bianco med lidt hvidvinseddike. Superb resultat.
  Hældte 1 dl sammen med 1 spsk.yoghurt naturel, 2 tsk karry og 1 sosk. sød chilisovs, og brugte det til marinade til kylling i tykke strimler.
  Efter 24 timer rullede jeg strimlerne i sesamfrø og knust cornflakes, og gav dem 20 min i ovnen.
  Resultat er den bedst buffet kylling nogen sinde.

   
 2. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 1. oktober 2011

  Hejsa Glenn,

  Det lyder lækkert. Det vil jeg prøve at lege lidt med en af dagene 😉

  Med venlig hilsen

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(2.8 / 5)

2.8 5 4
Bedøm denne opskrift

4 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Salat med bøf og ostebrød

 • Dildolie

 • Vinter salat med rosenkål (rosenkål retter)

 • Teriyaki laks med sesamris

 • Fennikel salat med fennikelfrø, appelsin og croutoner