Boeuf Stroganoff eller bøf Stroganof opskrift – det smager lige godt

2011-10-29
  • Portioner: 4 personer
  • Tilberedningstid: 2:00 t

Boeuf Stroganoff er en rigtigt dansk klassiker, som alle hjem har serveret. Retten er lidt tung og bedst til de koldere vintermåneder.

Opskriften baseres primært på Spise med Price’s opskrift men med et par tvists. Den mest mærkværdige er: I deres opskrift på nettet indgår fløde, men hvis du ser videoen, så taler de om og bruger faktisk creme fraiche. Det indgår også i denne opskrift.

Price brødrene serverer pommes frittes til deres stroganoff, men vi har altid fået kartoffelmos til, så det er tilsvarende anbefalingen her.

Ingredienser


800 g oksefilet
4 – 5 spsk paprika
4 løg
400 g champignon
200 g bacon i tern
1 terning oksebouillon
1 stor dåse tomatpure
½ liter creme fraiche 38%
lidt jævner
1 portion kartoffelmos
[ad name=”StjerneskudPostcontentLarge_19092010″]

Metode

Trin1

Oksefiletten skæres i bøffer og dernæst i lange strimler som ca. har samme tykkelse og længde som ens lillefinger. Pudr kødet i paprikaen.

Trin2

Kødet steges af to omgange i en stor gryde for at undgå at kødet kommer til at "koge" mere end at "stege". Tilsæt først en stor klump smør og steg under høj varme kødet. Man skal være forsigtig, da paprika brænder meget hurtigt på. I mellem de to stegninger koges gryden af med vand. Sigt vandet og gem det senere, når boeuf stroganoff skal samles.

Trin3

Hak løget meget fint og svits det under svag varme i 20 - 30 min i samme gryde som lige er kogt af med vand. Det skal steges indtil løget begynder svagt at tage farve idet sukkeret er trukket ud af løgene.

Trin4

Imens løget steges i gryden hakkes champignon groft og steges af på en pande med lidt salt. Bacontern steges i ovnen indtil det bliver gylden.

Trin5

Når løgene er færdig, så samles bøf stroganof: Put kød, kødsaft, champignon, creme fraiche, oksebouillon terning og lidt jævner i gryden. Saml ingredienserne under meget svag varme i gryden og smag til med salt og peber.

Trin6

Server med kartoffelmos og en dejlig salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(5 / 5)

5 5 2
Bedøm denne opskrift

2 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Salat med bøf og ostebrød

  • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

  • Dildolie

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Hjemmelavede rødbeder (syltede)