Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/steninge.dk/public_html/stjerneskud.eu/wp-content/plugins/add-local-avatar/avatars.php on line 1410
Opskrift på brunet, brunede kartofler | Stjerneskud opskrifter

Brunet, brunede kartofler med sukker

2012-12-17
 • Portioner: 4 - 6 personer
 • Tilberedningstid: 20m

Det eneste større diskussionsemne end hvordan man får flæskestegen med de sprøde sværd er hvordan man får de perfekte brunede kartofler. Jeg har lavet dårlige brunet kartofler mange gange. Med tilsvarende dårlige opskrifter.

Hemmeligheden bag perfekte brunet kartofler er … tid. Og dermed tålmodighed. Det er ikke den bedste nyhed midt i en stressende juleaften med julemiddag eller til en julefrokost, hvor der i forvejen er mange opgaver. Den gode side af ‘tid’ er dog at de brunede kartofler kan passe sig selv hvis du rører engang imellem.

Server sukker kartoflerne eller de brunede kartofler til julemiddag med flæskesteg eller and, eller til anden traditionel dansk mad som skinke og spinat.

Ingredienser


[ad name=”StjerneskudPostcontentLarge_19092010″]

Metode

Trin1

Kog de små kartofler eller asparges kartofler som anvist på opskriften for kogte kartofler. Den korte version er at putte rigelig salt i vand og kog kartoflerne i varmt vand i 5 - 6 minutter og tag kartoflerne af bluset. Lad dem stå i samlet 20 minutter, dvs. 14 - 15 minutter (det kan dog være mindre givet størrelse).

Trin2

Pil kartoflerne og lad dem køle helt af og afkøl dem i køleskabet. De skal i hvert fald stå et par timer.

Trin3

Put sukker og vand på panden. Ved at samle disse to ingredienser sørger du for, at det er mindre sandsynligt at karamellen brænder på, da varmen er bedre distribueret. Kog vandet væk på mellem varme og put smør i når karamellen er gyldenbrun. Tilsæt kartofler og rør rundt i dem et par gange i løbet af de næste 10 - 15 minutter.

Ingredienser: , ,

Kommentarer (2)

 1. skrevet af Thøger Nielsen ON 23. februar 2013

  skal prøves…

  jeg plejer at bruge glaskartofler pga. dovenskab, sukker, smør og en sauterpande med låg.

  smelt sukker, vend kartofler hurtigt rundt i sukkeret, tilsæt smør, rør rundt i kartoflerne mens de får lidt farve, låg på og så lad dem hygge sig mens de hvide kartofler koges

   
 2. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 23. februar 2013

  Hej Thøger,

  God feedback. Jeg er ikke helt pro glaskartofler, men ideen om at have hænderne fri til andre ting skal klart afprøves 🙂

  Tak for hjælpen

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Salat med bøf og ostebrød

 • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

 • Dildolie

 • Hjemmelavet grov sennep

 • Hjemmelavede rødbeder (syltede)