New England Clam Chowder: Amerikansk cremet muslingesuppe

2010-11-21
 • Portioner: 4 personer som hovedret. 8 personer som forret
 • Tilberedningstid: 1:30 t

Clam chowder er en suppe eller forret, som serveres i alle amerikanske diners. Clam chowder findes i mange varianter. Uden at have nogen underbyggende statistik, så vil jeg mene at New England clam chowder versionen er den mest kendte og udbredte – og den bedste efter min mening.

Opskrften på New England clam chowder er blot et tyk suppe. Det samme er denne. Den indeholder rustikke elementer som hakkede muslinger, men også fortykkende, som udkogte kartofler.

Ingredienser


2 kg venusmuslinger, alternativt blåmuslinger
100 g bacon
1 spsk smør
3 dl madlavningsfløde
½ L vand
0,25 L hvidvin
4 stilke timian
3 laurbærblade
1 terning fiskebouillon
løg
7 mellestore kartofler (til mos)
2 store eller 3 små stilke bladselleri
peber
½ citron
persille til pynt
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Hak løget, sellerien og bacon meget fint. Skær kartoflerne i tern.

Trin2

Kig muslingerne igennem. Kassér de muslinger, som er åbne og ikke lukkes efter de bankes ned i vasken. Skrub skallerne under koldt vand. Varm vandet og hvidvinen. Når massen koger, så tilsættes muslingerne. Kog/damp dem i 3 - 7 minutter. Skallerne skal være helt åbne, men kogetiden eftersom muslingerne kan variere i størrelse fra en lille håndfuld til på størrelse med en halv valnød.

Trin3

Tag muslingerne op og gem kogevandet. Kogevandet hældes på en kande. Imens befries muslingekødet fra skallerne og hakkes meget fint. Skallerne kasseres.

Trin4

Gryden rengøres og baconen steges gyldent i en smule smør. Løg og selleri tilsættes derefter og steger med indtil det er mørt. Tilsæt dernæst kartoflerne. Kogevandet fra muslingerne tilsættes. Hæld forsigtigt, da bundvandet ikke skal bruges: Der kan være sandrester i bunden. Tilsæt laurbærblade, timiankviste og fiskebouillon og varm igennem i 20 min. Tag timian kviste og laurbærblade op. Blend suppen kort med en stavblender og tilsæt fløde, muslingekød, timian og laurbærblade. Kog suppen igennem i 10 minutter og fjern laurbærblade og timian kviste. Smag til med peber og citronsaft.

Trin5

Server clam chowderen med groft brød og med finthakket persille. I USA serveres den med crackers, men da suppen er meget fed, så synes jeg personligt, at det bliver for voldsomt med crackers.

Trin6

Hvis du vil have clam chowderen mere lind, så tilsæt lidt vand. Hvis den skal være mere tyk, så jævn den med en mel jævning.

Kommentarer (5)

 1. skrevet af Newyorkerbyheart ON 21. november 2010

  Uhmm, en fantastisk ret, som man desværre får alt for sjældent herhjemme, synes jeg 🙂 Jeg boede et år i New Hampshire og fik den TIT….

  Mange hilsner
  Birthe

   
 2. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 22. november 2010

  Hej Birthe,

  Jeg har selv boet i USA i 4 år, heraf ½ år i Rhode Island. Det var nogle fantastiske mad oplevelser (jeg boede i Narragansett, ca. 2 km fra Point Judith, hvor de landede Main lobsters).

  Det var et sidespring. Jeg er helt enig. Clam Chowder rocks! 😉

  (Og tak for en fantastisk side, som du har. Jeg henter tit inspiration til mad hos newyorkerbyheart)

   
 3. skrevet af Newyorkerbyheart ON 26. november 2010

  Åh, Rhode Island er et skønt sted – og jeg har faktisk været i Narragansett et par gange 🙂 Jeg har selvfølgelig også været i Newport nogle gange og set “The Mansions” og besøgt Hammersmith Farm, hvor Jacqueline Kennedy boede (smukt sted).

  Min familie havde et landsted i Maryland, hvor jeg stiftede bekendtskab med blue crabs – super lækre og så havde de også hus på Martha’s vineyard, hvor vi boede hele sommeren og fik de lækreste skaldyr. Faktisk kunne vi finde dem lige udenfor døren, i søen…..

  Tak for rosen, det glæder mig meget 🙂 – det er da ærgeligt at du ikke kom med til vores Madbloggertræf den 12. marts….

  Mange hilsner
  Birthe

   
 4. skrevet af Newyorkerbyheart ON 26. november 2010

  PS: jeg har sat dig på min blogroll 🙂

   
 5. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 27. november 2010

  Jeg er beæret og samtidig sørgmodig. Beæret over linket, da din blog udstråler kvalitet og gennemarbejdede artikler. Sørgmodig idet der ikke er flere pladser. Det er en super agenda, som I har fået sat sammen. Jeg er misundelig 😉

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Thanksgiving bread rolls

 • Apple pie (æbletærte american style)

 • Green Bean Casserole

 • Hjemmelavet grov sennep

 • Opskrift på Cajun rice; tilbehør til Cajun mad