Pad Thai (thailandske nudler) opskrift

2011-07-29
  • Portioner: 4 personer
  • Tilberedningstid: 40m

Opskriften på Pad Thai er nok det mest traditionelle fra det thailandske køkken. Hvis vi skulle finde en sammenligning ville opskriften på flæskesteg nok være det tætteste. Thai’er spiser ofte nudler til frokost, så det er en typisk frokost ret. Vi bruger den dog som aftensmad

Opskriften stammer fra et madkursus i Chiang Mai, Nordthailand, hvor vi lærte at lave de fleste af de thailandske retter, som ses her på siden. Retten er utrolig sund, da den består af en masse grøntsager, fedtfattig kød og tofu, som indeholder en masse gode proteiner.

Ingredienser


250 g smalle risnudler
2 fed hvidløg
1 løg
3 forårsløg
3 æg
25 – 35 friske tigerrejer
200 g bønnespirer
130 g tofu
1 frisk chili
50 g usaltede peanuts (Kim’s kan bruges i en snæver vending)
2 lime til servering
3 spsk soja sauce
3 spsk brun farin
3 spsk fiskesauce
3 spsk tamarind (eller lime i en meget snæver vending)
[ad name=”StjerneskudPostcontentLarge_19092010″]

Metode

Trin1

Alle ting skal forberedes inden man starter panden eller woken op. Tamarind kan fås i flere varianter. Det nemmeste er at købe det som paste på dåse. Det fås i de fleste asiatiske forretninger. Alternativt kan det købes indpakket til opblødning. Brug det opskriften på imli chutney for at få tamarind pastaen frem.

Trin2

Bland tamarind, fiskesauce, brun farin og soja sauce. Lad det stå, så sukkeret kan opslemmes i saucen.

Trin3

Finhak hvidløg. Skær chili i julienne. Halver løgene og skær det i meget fine strimler fra top til bund. Fjern skaller fra rejen (og gem det evt. til en fantastisk rejebouillon). Skær et lille snit i ryggen og fjern tarmen. Enten kan du lade dem være her eller dele rejen i to. Jeg plejer at gøre sidstnævnte, da det giver en bedre sammenhæng i retten. Skær tofu i mindre blokke. Hak forårsløg fint. Tag æggene frem. Hak peanuts groft eller stamp men i en morter.

Trin4

Sæt noget vand over til nudlerne. Når det koger, så sættes panden eller woken over. Tag en stor pande eller en stor wok og tilsæt olie. Fritér hvidløget kort uden at det tager farve. Tilsæt rejer og fritér kun indtil de lige akkurat er røde på ydersiden. Tag dem af panden og steg tofu til det er gyldent. Put samtidig risnudlerne i vandet. Hvis det er en mindre portion, så kan man stege rejer og tofu samtidig. Kør tofu til siden og hæld æggene ned og lav røreæg af det. Tilsæt rejer og rør rundt. Tilsæt løg og chili og varm igennem et minuts tid. Der skal ikke gå meget mere end 4 - 5 minutter fra mand starter til retten er færdig.

Trin5

Tag risnudlerne af varmen og tilsæt det panden. Hæld sovsen ud over og rør rundt. Tilsæt forårsløg og vend rundt. Tilsæt bønnespirer og rør rundt. Tag det af varmen og put det i en skål eller et stor tallerken. Drys med peanuts og læg kvarte lime ovenpå. Server med agurk til at tage det stærke. Thaier spiser med ske og gaffel, så prøv det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Kylling Satay spyd

  • Mangosalat opskrift med chili

  • Opskrift på peanutsauce til kylling

  • Kylling med sunde cashewnødder og kylling (Kai Phat Met Mamuang)

  • Grøn karrysuppe med kylling (Kaeng Khiao Wan Kai) eller rejer og ris