Palak Paneer (hjemmelavede indisk osteterninger i spinat karry)

2009-10-16
 • Portioner: 3 - 4 personer
 • Tilberedningstid: 2:00 t

Palak paneer er osteterninger i en spinatkarry. Osten er hjemmelavet friskost, som egentlig ikke er en ost, da den ikke har lagret. Palak Paneer er en lige så normal ret i det indiske køkken som kylling i karry. Den er vegetarisk og smager fremragende, ligesom de andre vegetariske indiske karry retter.

Ingredienser (paneer/osteterninger)


1½ L økologisk sødmælk
1 dl lagereddike

Ingredienser (karry)


1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk frisk finthakket ingefær
2-3 friske grønne chili
1 dåse hakkede tomater
1 dl olie
1 spsk paprika
1½ tsk gurkemeje
2 tsk garam masala
2 tsk meat masala (kan købes i indiske eller pakistanske købmænd på Vesterbro)
2 tsk salt
½ kg frosen finthakket spinat
½ dl vand
Eventuelt olie til friturestegning
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Først laves osten: Bring mælken til kog i en gryde. Pas på at det ikke brænder på. Fjern gryden fra varmen og tilsæt forsigtig eddike i lidt af gangen under konstant omrøring. Eddiken får mælken til at skille sig i valle og en mælkevæske. Det er vallen, vi skal bruge til osten. Mælkeblandingen sies gennem et tyndt bomuldsklæde eller et osteklæde, så al osten samles. Tryk den overskydende væske væk ved at knuge om stoffet med hænderne, og læg massen i klædet under pres f.eks. i en rullepølseform eller mellem to spækbrædder med vægt. Det skal stå i cirka 2-3 timer før det er klart til at skæres i stykker. Skær osten i firkanter på 2 x 2 cm eller efter lyst. Osten er bedst, hvis den er friturestegt gylden, men kan serveres direkte i karryen.

Trin2

Skær løget papirfint på langs og finhak hvidløget. Varm olien og tilsæt løg, hvidløg og ingefær i ca. 10-15 min. Tilsæt dernæst paprika, gurkemeje, garam masala, salt, meat masala og tomater i blandingen. Lad blandingen simre i ca. 5 minutter indtil den rødbrune olie kommer til syne. Kom derefter spinat og vand i karryen, og lad retten simre under middel varme i 15 minutter. Herefter tilsættes de friske eller friturestegte osteterninger. Låget lægges på igen og kogere videre i 10 minutter. Tilsidst fjernes låget og retten samler sig under høj varme i ca. 5 minutter.

Trin3

Retten serveres med brød, ris og pyntes med frisk koriander.

Kommentar (1)

 1. skrevet af Pernille ON 19. januar 2014

  Fantastisk opskrift! Vi laver den jævnligt herhjemme, men varierer fra tid til anden ved at tilsætte lam eller kylling i stedet for osteterninger. Ungernes portion ryger i en gryde for sig uden grøn chili. Tak for den dejlige opskrift:)

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(3.6 / 5)

3.6 5 13
Bedøm denne opskrift

13 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Indisk raita opskrift med pakori/boondi

 • Naan brød – tilbehør til indisk mad

 • Hjemmelavet æble-mango chutney

 • Mynte chutney (pudina chutney)

 • Indisk lam i karry opskrift