Thanksgiving turkey (kalkun steg opskrift)

2012-09-24

No more images found for this recipe!

 • Servings: 6 - 8 personer
 • Cook Time: 5:00 h

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
 • Thanksgiving bread rolls

 • Apple pie (æbletærte american style)

 • Green Bean Casserole

 • Hjemmelavet grov sennep

 • Opskrift på Cajun rice; tilbehør til Cajun mad

Langtigsstegning af Thanksgiving turkey dinner – traditionel amerikansk mad. Flagskibet i den traditionelle amerikanske traditionelle middag Thanksgiving er naturligvis kalkunen. Der er rigtig mange myter omkring Thanksgiving turkey. Jeg vil prøve at bearbejde nogle af dem her.

Hver sin amerikanske mor, hver sin stuffing. Det interessante ved Turkey dinner er mere i stuffing end i stegningen. Jeg giver her to bud på turkey stuffing, hvor den ene er min egen kreation. Den anden er fra vores gode ven Allan Strides mor, der er englænder og har lavet kalkun hvert år til Jul. De er begge gode, men anderledes. Første er en brødbaseret stuffing som falder fra hinanden og suger væske fra kalkunen til sig. Den anden bliver til en slags frikadellen. Husk, at stuffing serveres som en ret til Thanksgiving turkey på højde med de andre retter som gravy, cranberry sauce, biscuits eller kartoffelmos.

Kalkun indeholder meget lidt fedt, og det kan derfor blive enormt tørt. Og det bliver det generelt. Som udgangspunkt er holdningen (prøv at søg via Google), at stuffing, idet det indeholder en del væske, er med til at gøre Kalkunen mere saftig. Det er forkert. Stuffing gør derimod at din Thanksgiving turkey skal have længere tid og dermed kan blive endnu mere tør.

Samtidig indeholder nogle opskrifter på stuffing rå æg. Her kan der være en risiko for at blive ramt af undertilberedt æg og dermed f.eks. salmonella. Hvis man sørger for, at kalkunen er gennemstegt er det ikke et problem, men det kan skabe en tør kalkun.

Flere og flere tilbereder stuffing og kalkun hver for sig for at undgå tørhed. Jeg synes dog, at det er en anelse kedeligt. De to ting skal indgå i en symbiose. Tørheden må bare blive opvejet med lidt mere sovs og så må slankekuren vente til dagen efter.

Ingredienser


1 kalkun på 5 kg
1 ekstra stor stegepose
lidt mel
salt, peber
50 g smør

Stuffing type 1


1 fed hvidløg
lidt smør
300 g champignon
3 skalotteløg
3 stilke bladselleri
200 g bacon
300 g groft brød i tern
2 spsk salvie
1 spsk timian
salt, peber
1 tsk paprika
1 – 2 madæbler
1 – 2 dl fond (laves af indmad, gulerødder, pastinak, timian, laurbærblad, peber, salt)
2 spsk portvin

Stuffing type 2


400 – 500 g hakket kalv/flæsk
salt, peber
2 tsk timian
2 spsk rasp
½ tsk revet muskatnød
1 æg
2½ dl piskefløde
1½ dl tør hvidvin
100 – 150 g valnødder
500 g champignon

Method

Step 1

Start med at lave din stuffing.

Step 2

Stuffing type 1 Lav en fond af indvoldene fra kalkunen, 2 gulerødder, 1 pastinak, 2 laurbærblade, 2 - 3 stilke timian, lidt salt og peber. Lad det koge i 1½ time og fjern delene fra suppe. Kog suppen ind til ca. 1/3.

Step 3

Hak æbler, champignon, selleri, hvidløg og løg i små tern. Svits hver af ingredienser i kort tid i lidt smør på en pande til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Skær bacon i små stykker og brun det på panden. Skær brødet i tern og hak krydderurterne. Bland alle ingredienserne, dvs. brød, fon, krydderurter, bacon, grøntsager, paprika og portvin. Smag til med salt og peber.

Step 4

Stuffing type 2 Hak fint eller blend champignon og nødder. Bland alle ingredienser til en frikadelle fars og lad den hvile lidt for at fordele væden i ingredienserne.

Step 5

Thanskgiving kalkun opskrift Tag lidt mel og ryst inde i en ekstra stor stegepose. Gnid kalkunen indvending og udvendig med salt og peber. Smelt smørret og pensl kalkunen med smørret. Det giver ikke så meget smag, men vallen fra smørret gør, at kalkunskindet bliver pænt brunt. Derfor er det vigtigt at være omhyggelig at smørre hele kalkunen og samtidig kan smørret ikke erstattes af for eksempel olie.

Step 6

Opskriften er langtidsstegning af kalkun. Sæt ovnen til 125 grader (ikke varmluft). Kalkunen lægges i stegepose og steges i ovnen i 1 time og 5 minutter per kilo. Hvis kalkunen vejer 4 kilo tager det 4 timer og 20 minutter og hvis den er 5 kilo som angivet, så skal kalkunen have 5 timer og 25 minutter.

Step 7

Tag Thanksgivning turkey ud af ovnen og lad den stå i 30 minutter. Gem fonden fra posen til at lave gravy. Udskær Thanksgivning kalkunen enten i de klassiske 8 dele eller udskær på den klassiske amerikanske maner. Server kalkun med stuffing i en skål ved siden af.

Comments (3)

 1. posted by Newyorkerbyheart on 25. september 2012

  Ahh, jeg tænkte nok at den kom efter at du havde tranebærkompot på den anden dag. Hvis ikke det var fordi at kalkuner er så djævelsk store, så lavede jeg det hvert år, for Thanksgiving middag er bare fantastisk – men det er et ordentlig kræ at komme igennem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

   
 2. posted by Alex Steninge Jacobsen on 25. september 2012

  Hej Birthe,

  Pjat med dig 🙂 Jeg lavede for første gange selv Thanksgiving middag sidste år. Left-overs to dage i træk er fantastisk 🙂 Jeg har i mange år ville gøre det efter at have boet i USA i 4 år. Nu er det vist en tradition for alle glæder sig allerede til næste Thanksgiving, som jo er lige rundt om hjørnet. Har du forresten set opskriften på sweet potato casserole – en anden amerikansk Thanksgiving klassiker?

  Vi skrives ved

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.