Lasagne på original italiensk opskrift med solfritti og bechamelsauce

2010-07-05
 • Portioner: 8 personer
 • Tilberedningstid: 2:30 t

Hver sin dansker (og italiensk mama), hver sin lasagne. Jeg har brugt lignende forklaring om frikadellerne, men især her er denne talemåde korrekt. Mange lasagner er fantastiske, men efter at have prøvet mange forskellige, er vi endt op med denne. Der er noget mere gods/mad i denne, end andre lasagner, så beregn en anelse mindre per person. Den er ikke så flad som Karolines udgave, men derimod rund, fyldig og overvældende. Den får en nærmest sød smag uden brug af sødestoffer, men alene på grund af ingredienserne og tilberedningsmetoden.

Det er ikke en af de nemme opskrifter, da den italienske opskrift er hjemmelavet fra bunden med bl.a. bechamelsauce. Udgangspunktet er endnu engang en solfritti; ligesom til en ragu. Inspirationen kommer fra det flotte site, italy.dk som har dejlige italienske opskrifter.

Ingredienser


1 portion ragu
1 portion pastadej
100 g smør
120 g hvedemel
½ tsk revet muskatnød
1,2 l sødmælk
150 – 200 g revet ost
50 g parmesan
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Start med at lave raguen. Imens raguen simrer og samler sig, lav pastadejen. Imens pastadejen hviler, laves bechamel saucen.

Trin2

Saucen er en opbagning. Tag en stor gryde og smelt smørret. Lad det brune lidt. Når det er lys nøddebrun, tilsættes melet. Rør hurtigt rundt med et piskeris og tilsæt mælken i portioner på ca. 2 dl. Sørg for at røre rundt hele tiden. Langsomt bliver saucen mere tyk, og endnu en portion af mælken tilsættes. Når alt mælken er tilsat, smages til med muskatnød, sukker, salt og hvid peber. Dernæst fjernes bechamelsaucen fra bluset. Tilsæt revet ost og rør rundt. Tilsæt dernæst parmesan og rør rundt igen. Bechamelsaucen er nu klar til at blive brugt.

Trin3

Pastadejen rulles ud til plader. Der skal være nok til fire lag. Smør en et fad med smør. Start med at lægge plader nederst. Dernæst ragu og dernæst bechamel. Put endnu et lag pasta på, ragu og bechamel. Dette fortsættes indtil det fjerde lag pasta. Ovenpå dette lag kommes kun bechamelsauce. Put fadet i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

Trin4

Lad lasagnen hvile i 10 - 20 minutter inden servering. Server med lidt brød og frisk salat.

Trin5

Du kan også bruge tørrede lasagneplader til lasagnen, f.eks. fuldkornspasta. Hvis du gør det, så tilsæt mere væde til raguen inden du samler lasagnen. Det nederste lag bliver også en anelse hårdere, men vi har gjort det ofte. Det smager dejligt.

Kommentarer (2)

 1. skrevet af Mikkel ON 8. april 2011

  Hej Alex.

  2 ting:
  1) Tak for en rigtig god side med mange inspirerende retter – jeg har været på denne her ret, din ostepasta-ret og forventer at teste dine Ravioli i aften. Keep up the good work! 🙂

  2) Lasagnesovsen var rigtig rigtig god, og med bechamel/ostesovs blev lasagnen virkelig god…det værste var den hjemmelavede pasta – uden erfaring og pastamaskine er den lidt svær… 😛

  MvH
  /Mikkel

   
 2. skrevet af Alex Steninge Jacobsen ON 8. april 2011

  Hej Mikkel,

  Tak for de meget rosende ord. Du kan også bruge almindelige lasagneplader i en snæver vending eller alternativt købe friske pasta plader.

  Med venlig hilsen

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(5 / 5)

5 5 3
Bedøm denne opskrift

3 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
 • Dildolie

 • Vitello tonnato – kalvekød i tunsauce

 • Italienske kødboller opskrift med pasta

 • Tomatsauce (marinara sauce) til pasta

 • Rigatoni ai quattro formaggi (pasta med ostesauce af 4 slags ost)