Pastasalat med tomat pesto

2010-09-19

No more images found for this recipe!

  • Servings: 4 personer
  • Cook Time: 40m

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Salat med bøf og ostebrød

  • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

  • Dildolie

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Hjemmelavede rødbeder (syltede)

Pas på – denne opskrift er både nem, går godt til næsten alt kød, den fylder meget og smager samtidig fantastisk. Pastasalat med pesto går godt til alt.

Inspirationen er hentet fra suveræne salater fra deres “Pasta med pesto af soltørrede tomater”; dog med nogle modifikationer. For eksempel er pinjekernerne udskiftet med mandler, da jeg bedre kan lide smagen i denne sammenhæng og så er mandler billigere.

Server pasta salaten til bøffer, koteletter eller f.eks. en torsk i ovn. Jeg har serveret den til fødselsdage med mange forskellige dele: Cæsar salat, quiche lorraine og kylling omviklet med bacon. Dens svage sødme og umani smag står godt til det fede, friske mad. Selvom pasta salat er “so 2000’s” så smager det nu dejligt alligevel.

Ingredienser


200 g penne af fuldkornspasta
200 g cherrytomater eller tilsvarende smagsstærke tomater
3 spsk hakket bredbladet persille
3 spsk mandler

Ingredienser (tomatpesto)


1½-2 dl olivenolie
1-2 spsk citronsaft
1½ spsk mandler
½ glas soltørrede tomater i olie
2 spsk frisk revet parmesan
1 fed hvidløg

Method

Step 1

Kog pastaen til pasta salat efter pakkens anvisninger. Imens ristes de "3 spsk mandler" på en tør pande indtil de begynder at "poppe" ligesom popkorn. Tag mandlerne af og hak dem. Når pastaen er færdig, hældes vandet af og pasta skylles grundigt i koldt vand. Hvis du ikke skyller pastaen, vil den klistre sammen.

Step 2

Pesto ingredienserne samles i en blender og blendes. Smag til med salt og peber. Juster surhedsniveauet med citronsaften. Juster konsistensen med olivenolie.

Step 3

Halver tomaterne og hak persillen. Vend pestoen i pastaen. Bland næsten alt af tomater, hakket persille og mandler i pastasalaten. Put pastasalaten i en skål og put resterende tomaterne øverst. Top af med det sidste persille og mandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.