Hjemmelavet italiensk ragu opskrift

2010-06-24
  • Portioner: 8 - 10 personer som Primi eller til én stor lasagne
  • Tilberedningstid: 2:00 t

Ragu betyder “gryderet” på italiensk og har en fransk søster ”ragout”. Ragu ville dog være bedre oversat med ”kødsovs”. Ragu smager fantastisk i en pasta og kan indeholde mange forskellige kødtyper, der kan marineres og tilberedes forskelligt. Der er dog to fællestræk for ragu: Lang simre tid og den ”hemmelige” solfritto – moderen til alle pastasovse, som er en blanding af gulerødder, løg og bladselleri. Hjemmelavet ragu (ragout) går godt til pasta.

Den følgende opskrift er med hakket kød, da den oprindeligt går til lasagne, men andre kødtyper kan også bruges. En kæmpe tak til italy.dk (mad fra Italien) som jeg har lært meget af.

Ingredienser


3 store gulerødder eller 4-5 mindre/normale
løg
3 bladselleri stængler
En lille dåse tomatkoncentrat (70 g)
1 dåse hakkede tomater
100 g bacon
400 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
5 laurbærblade
½ flaske hvidvin
salt, peber
1 spsk hvidvinseddike
1 terning oksebouillon
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Skær gulerødderne, løgene og bladselleri i meget små tern og hak hvidløget fint. Put en klat smør og lidt olie i en gryde. Svits hvidløget kort. Tilsæt gulerødderne og sorter med i kort tid. Efter 3 minutter tilsættes løgene. 3 minutter senere tilsættes bladsellerien og sorteres med. Sorter blandingen indtil grøntsagerne har sat sig og tag dem derefter ud af gryden.

Trin2

Skær bacon i mindre stykker, brun det i gryden og fjern det. Brun også det hakkede oksekød i gryden og fjern det derefter.

Trin3

Nu skal raguen samles: Brænd tomatkoncentratet af i gryden. Tilsæt hvidvinen og lad det bruse af. Tilsæt dernæst resten af ingredienserne, dvs. solfritto (bladselleri, gulerod, løg), oksekødet, bacon, hakkede tomater, eddike, laurbærblad og bouillon. Lad raguen simre i 45 min – 1 time. Hvis der bruges andre kødtryper end hakket oksekød, skal retten simre indtil kødet er mørt. I sidstnævnte tilfælde skal lidt ekstra vand tilsættes for at raguen ikke brænder på.

Trin4

Kog pasta og vend raguen, dvs. ragout på fransk, i pastaen. Server straks med revet ost, f.eks. pecorino, frisk kværnet peber og et glas koldt hvidvin.

Kommentar (1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(5 / 5)

5 5 4
Bedøm denne opskrift

4 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Dildolie

  • Vitello tonnato – kalvekød i tunsauce

  • Italienske kødboller opskrift med pasta

  • Tomatsauce (marinara sauce) til pasta

  • Rigatoni ai quattro formaggi (pasta med ostesauce af 4 slags ost)