Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/steninge.dk/public_html/stjerneskud.eu/wp-content/plugins/add-local-avatar/avatars.php on line 1410
Anderillette opskrift: Rilette af and | Stjerneskud opskrifter

Anderillette opskrift, rillette af and

2009-12-19
  • Tilberedningstid: 4:00 t

Rillette stammer fra det franske køkken og er et fantastisk alternativ til paté. Personligt bryder jeg mig ikke meget om paté, hvorimod jeg kan spise rillette til morgen, middag og aften. Rilletten er dog en mellemting mellem sylte og pate. Smagen er intens og delikat. Rillette er i princippet kød med fedt, som koges i lang tid med urter. Kød rives fra hinanden og presses i en form med kogelagen.

Denne opskrift kommer fra det fantastiske blad “Spis Bedre“, nummer 11, 2006.

Rillette kan laves med mange forskellige typer kød, f.eks. okse, kanin eller svin. Hvis det laves af svin, så erstat anden med lige dele svinebryst-kogestykker, svinebryst-stegestykker, svinekæber og svinebov. Tilsæt laurbærblade, enebær, timian, nelliker og 1 del cognac.

Ingredienser


2 andelår
4 andebryster
3 store løg
10 fed hvidløg
1 rød chili
10 hele sorte peberkorn
4 tsk salt
frisk rosmarin fra 4-5 kviste
0,25 – 0,5 L vand
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Pil hvidløgene og løgene, og skær løgene i både. Put alle ingredienser i en gryde og lad det kode op. Dæmp varmen og lad retten simre under låg i 3 timer. Rør en gang imellem for at undgå at retten brænder sig fast.

Trin2

Sigt retten og gem kogelagen til senere. Separér kødet fra resten af ingredienserne. Kødet rives fra hinanden f.eks. med to gafler. Det er nemmest mens kødet stadig er varmt. Kasser ben og skin. Vend kødet rundt i den fraiserede lage i gryden. Put rilletten i forme og pres rilletten sammen med bagsiden af en ske.

Trin3

Server rilletten med groft brød, stærk sennep, cornichoner og en grøn salat.

Trin4

Rilletten holder sig i 5 dage i køleskab. Smagen er bedst efter et par dage på køl. Hvis du lægger et fedtlag øverst, kan holdbarheden forlænges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Bedøm denne opskrift

5 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Dildolie

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Salade Lyonnaise

  • Opskrift på Gateau Marcel – chokoladekagen over alle kager

  • Hurtig sød mørdej til bund i søde tærte