Klassisk cassoulet opskrift med hvide bønner

2010-01-13
  • Forberedelsestid: 24:00 t
  • Tilberedningstid: 2:30 t

Cassoulet er en fransk gryderet, der minder en ret fra den franske bondekøkken. Det er rustik og gedigent mad. Ligesom frikadeller i Danmark, findes der lige så mange opskrifter på cassoulet som der er franske familier. Hovedingredienserne er dog bønner, tomat, pølser og kød.

Denne opskrift er også med sprængte kød, så du skal starte forberedelserne dagen før. Sprængningen gør retten mere sammenhængende og smagsfuld. Opskriften stammer fra det fantastiske blad “Spis Bedre“, nummer 2, 2007.

Ingredienser


2 sprængt svinemørbrad
2 andebryster
500 g pølser af god kvalitet, f.eks. halvdelen økologiske og halvdelen kålpølser
500 g tørrede hvide bønner
5 fint hakkede løg
20 fed hvidløg
4 stilke bladselleri
1 persillerod eller pastinak
Friske timiankviste
5 laurbærblade
En stor dåse koncentreret tomatpure (135 g)
2 dåser hakkede tomater
1 frisk chili
1 bundt persille
Tørret hvidt brød eller eventuelt lidt rasp
Olivenolie
[ad#StjerneskudPostcontentLarge_19092010]

Metode

Trin1

Samtidig med at du sprænger kødet, så iblødsæt de hvide bønner. De skal også stå i 24 timer. Læg bønnerne i en skål med rigeligt koldt vand.

Trin2

Dagen efter skal du si bønnerne og kassere vandet. Kog bønnerne i letsaltet vand sammen med et par kviste timian. Kog bønnerne i 30 minutter, så de er halvkogte og kan færdiggøres i retten.

Trin3

Rens og hak grøntsagerne groft. Skil timianen fra ca. 6 stilke. Svits grøntsagerne i olivenolie i en stor tykbundet gryde. Tag svinemørbraden op af lagen og kom den hel ned i gryden. Tilsæt dernæst andebrysterne og svits alt kødet med. Tilsæt tomatpure og de hakkede tomater retten og fyld op med vand, så det dækker kødet. Lad retten simre i 1½ time. Tilsæt bønnerne og lad dem simre med i endnu 30 minutter til alle ingredienser er møre.

Trin4

Tag kødet op af gryden og skær det i mundrette stykker. Husk at kassere fedtet på andebrystet. Skær ligeledes pølserne i grove stykker, kom pølserne og kødet i gryden og lad det simre i 20 minutter. Smag retten til med rødvinseddike, salt og peber. Du kan enten portionsanrette eller servere hele retten på én gang, selvom begge skal have et låg. Drys finthakket persille øverst og drys enten et lag rasp eller med knust hvidt brød (brug en persillehakker) ovenpå som dryppes med olivenolie. Put retten i ovnen under grillvarme i 5 minutter til en skorpe er dannet og toppen en sprød.

Trin5

Server retten med en god dijon sennep, groft brød og en almindelig salat. Et sidste råd, cassoulet mætter ufattelig meget.

Kommentar (1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg er amatørkok på 16. år..

Mere fra denne kok »
Gennemsnitlige medlemsbedømmelse

(1 / 5)

1 5 1
Bedøm denne opskrift

1 folk bedømte denne opskrift

Lignende opskrifter
  • Dildolie

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Salade Lyonnaise

  • Opskrift på Gateau Marcel – chokoladekagen over alle kager

  • Hurtig sød mørdej til bund i søde tærte