Hjemmelavet agurkesalat opskrift

2011-08-04

No more images found for this recipe!

 • Servings: 4 personer
 • Cook Time: 15m
 • Ready In: 4:00 h

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
 • Salat med bøf og ostebrød

 • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

 • Dildolie

 • Hjemmelavet grov sennep

 • Hjemmelavede rødbeder (syltede)

Hjemmelavet agurkesalat på den gammeldags måde. Det er en af de nemme opskrifter og smager mange gange bedre end den købte variant. Varier tykkelsen af agurkestykkerne ift. brugen, f.eks. kan en tynd agurkeskive være dejlig til en gammeldags hotdog, hvor en agurkesalat til langtidsstegt flæskesteg sagtens kan være med lidt tykkere agurkeskiver.

Opskriften på hjemmelavet, syltet agurkesalat skal helst stå lidt. Nogle opskrifter benytter ikke udvanding, men denne gør. Jeg synes, at smagsoplevelsen er bedre. Opskriften er inspireret af opskriften fra “Spise med Price”.

Ingredienser


1 agurk
½ dl vand
1½ dl eddike; enten den hvide eller farvede lagereddike
2 – 3 spsk rørsukker
1 tsk salt + 1 tsk salt til udvanding
½ spsk tørrede hele korianderfrø
nelliker
1 laurbærblad
½ tsk hel sort peber
½ tsk estragon
½ tsk fennikelfrø

Method

Step 1

Skær agurken i tynde skiver eller den tykkelse, som du ønsker. Husk, at jo større skiven er desto længere tid skal agurkesalaten trække. hvis du er i tidsnød skal du skære agurken i meget tynde skiver. Brug et mandolin jern til at få fine lige store skiver eller kniven til at frembringe lidt mere rustik, "hjemmelavet" agurkesalat.

Step 2

Put agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Vend det grundigt rundt og lad det stå i 20 - 60 min. 20 er absolut minimum og det skal helst stå i 60 minutter.

Step 3

Put alle krydderierne i en tepose. Put vand og eddike i en smal gryde og læg teposen deri. Bring blanding kun akkurat til kogning og lad det køle af i 20 - 30 min under låg. Fjern teposen og sigt evt. lagen. Tilsæt sukker og 1 tsk salt og få det til at opløse. Smag det til.

Step 4

Tag agurkestykkerne op og knug så meget af væsken som muligt ud af agurken. Overhæld med lagen og lad det stå i minimum 1 time, gerne et par timer og helst natten over.

Comments (3)

 1. posted by Kurt on 1. oktober 2011

  Ja det er jo altid godt med hjemmelavet 🙂
  prøv at erstatte den alm eddike med kryddereddike og tilsæt hakket persille til lagen, efter at have taget teposen op. Uhm siger dig det er guf, fik det serveret for mange mange år siden på hotel uden for Ålborg

   
 2. posted by Alex Steninge Jacobsen on 1. oktober 2011

  Hej Kurt,

  Det vil jeg helt sikkert gøre. Tak for tippet. Det kan jo være, at opskriften bliver opdateret derefter. Jeg laver det ikke så tit, men mon vi alle laver en omgang i julemåneden?

  Med venlig hilsen

  Alex

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.