Kalvefrikasse opskrift

2009-12-12

No more images found for this recipe!

  • Servings: 4 personer
  • Cook Time: 1:30 h

Jeg er amatørkok på 16. år..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Salat med bøf og ostebrød

  • Ærtesuppe med bacon, mandel og croutoner af rugbrød

  • Dildolie

  • Hjemmelavet grov sennep

  • Hjemmelavede rødbeder (syltede)

Denne dejlige ret er lige så god om sommeren som om vinteren. Den friske dildsmag gør dan fantastisk til et selskab på en sommeraften og den tunge fløde-fon sauce gør den perfekt til en kold vinteraften.

Kalvefrikasse opskrift er dog bedst som sommeren: Smagen af nye gulerødder fra lammefjorden, nye danske ærter og samsø kartofler overhældt af en fløde-fon sauce – så kommer sommeren ikke nærmere.

Ingredienser


700 g kalvebov
4 gulerødder
150 g friske, bælgede ærter eller evt. frosne
4 dl piskefløde
1 kraftterning af oksebouillon
2 store æggeblommer
saften fra ½ citron
1 bundt dild

Method

Step 1

Kalvekødet skæres i mindre tern på ca 5 x 5 cm. Tern kommes i en tykbundet gryde og dækkes med vand. Lad gryden koge op og skum urenheder væk. Tilsæt kraftterningen og lidt salt - og lad kødet simre under låg i 55 min.

Step 2

Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i gryden efter kødet har stået de første 50 min. Lad dem simre med i ca. 10 min. Herefter tages både kød og gulerødder op.

Step 3

Fonden i gryden sigtes og koges derefter ind til ca det halve, så den bliver kraftig i smagen. Hæld fonden i en blender, eller skål med håndmikser, sammen med fløden, citronsaften og æggeblommerne. Miks det til en ensartet creme.

Step 4

Kødet og gulerødder kommes tilbage i en gryde. Cremen hældes over og der tilsættes ærter og hakket dild. Gryderetten varmes forsigtigt igennem under konstant omrøring. Massen må ikke koge, da saucen ellers vil skille grundet æggene. Smag frikasséen til med salt, peber og citronsaft.

Step 5

Retten serveres med små kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *